Talvepealinnas stardib veebruaris kümnes Euroopa saunamaraton

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üheksandat korda toimuv Euroopa Saunamaraton meelitas Otepääle hulgaliselt saunasõpru.
Üheksandat korda toimuv Euroopa Saunamaraton meelitas Otepääle hulgaliselt saunasõpru. Foto: Maarius Suviste/Lõuna-Eesti Postimees

Järgmise aasta 2. veebruaril saab Otepää keskväljakult stardi 10. Euroopa Saunamaraton.

„Uuendusena saab iga meeskond kohapeal isikliku orienteerumiskiibi ning spetsiaalselt saunamaratonile valmistatud telefonirakenduse, varem kasutusel olnud paberkandjal saunakaartidele ning templikogumisele ütleme head aega,“ selgitas Otepää Kultuurikeskuste juhataja Jorma Riivald.

Põnev saab olema ka juba varem osalenud tulijatel, sest ees ootavad mitu uut sauna ning kogu teekonda jälgivad elektroonilised seadmed. Esimest korda Saunamaratoni ajaloos võõrustab orienteerujaid ka pubi sisse ehitatud saun.  Iga võistleja saab maratonile kohaselt ka finišijärgse sooja suppi. Kogu päevale paneb puid alla ja annab kuuma Leino Einer, kes sõidab ringi oma Helibussiga.

Otepää keskväljakul on võistkondasid ees ootamas fotosein, kus saab teha fotojäädvustusi meeldejäävast päevast.

Peaauhind on kvaliteetne kümblustünn. I–III koht loositakse välja esimese kolmekümne parima seast. Saunaomanikud saavad premeerida enda lemmikvõistkondasid ning rahvas valib taas oma lemmiksauna, mis saab rahalise autasu. Ei puudu ka eriauhinnad.

Saunamaraton on lustlik orienteerumismäng, kus tuleb võimalikult lühikese ajaga läbida võimalikult palju etteantud saunakohti. Võistkond on neljaliikmeline, vajalik on auto ja autojuhi olemasolu. Paremusjärjestuses osalevad kõik neljaliikmelised võistkonnad, kes on läbinud interaktiivsel saunakaardil märgitud kohad ning lõpetavad finišis.

Õhtul kohtuvad kõik kuumas ööklubis Comeback koos Tanel Padariga ning sellel aastal on käepaelaga esimesel tunnil sissepääs tasuta.

10. Euroopa saunamaratoni korraldab Otepää Kultuurikeskused, saunaomanikud koos oma toimkonnaga, Otepää vallavalitsus, toredad vabatahtlikud. Lõbusat saunaspordivõistlust toetab ka hea koostööpartner politsei. Sellel aastal tõstetakse esile ka autojuhi olulisus kogu teekonnal.

Piletid lähevad müüki neljandal jaanuaril. Saunamaratoonlaste eelregistreerimine toimub 2. veebruaril kell 9.00 – 11.30 Otepää kultuurimajas. Maratoni finiš avatakse Kääriku spordikeskuses, kuhu on aega saunalistel jõuda kuni kella 17.30-ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles