Juubeliaasta lõpupidu toob linnaväljakutele Eesti artistid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nedsaja Küla Bänd tuli Rahvabänd 2018 telesaate võitjaks.
Nedsaja Küla Bänd tuli Rahvabänd 2018 telesaate võitjaks. Foto: Arved Breidaks

Aasta viimasel päeval peetakse Eesti maakonnakeskustes juubeliaasta lõpupidu «Sajaga edasi, Eesti!»

«Kõik osalevad linnad on hoolega sajandi suurimat aastavahetuse pidu ette valmistamas,» rääkis riigikantselei EV100 programmi juht Maarja-Liisa Soe. Peod algavad kõikides ühiskingituses osalevates linnades hiljemalt kell 23.

Juubeliaasta ühine lõpetamine toimub samal ajal 15 linnas üle Eesti, sealhulgas Võrus, Valgas ja Põlvas. Kõigis kolmes linnas saab jälgida Eesti Vabariigi presidendi Kersti Kaljulaidi tervitust ja leiab aset ühine hümni laulmine.

Põlva õhtuses programmis esineb Nedsaja Küla Bänd (pildil). Näidatakse videoklippe ja fotosid EV100 sündmustest Põlva vallas. Põlva järve ääres lastakse taevasse ilutulestik. Teoks saab ka kesköödisko.

Valgas esineb ansambel Qvalda. Sealgi näeb ilutulestikku. Tervitustega esinevad Valga vallavanem Margus Lepik ja Valka kihelkonnaduuma esimees Vents Armands Krauklis.

Võru õhtuses programmis astub üles ansambel Projekt. Kesklinna pargis on perepidu «Eesti 100 kingitus Võru linnarahvale».

Üles astub jõuluvanade ansambel, kavas on rahvalikud mängud ja lõbusad pillilood, kohal on miniloomaaed ja põleb lõke.

Kell 14 õpetatakse linnaväljakutel kõigile huvilistele tantsusamme, ühestantsimine algab kell 15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles