Otepää võtab vastu talvepealinna tiitli

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvanade kokkutulek 2017. aastal.
Jõuluvanade kokkutulek 2017. aastal. Foto: Monika Otrokova / Otepää vallavalitsus

22. detsembril kell 00.23 algab astronoomiline talv. Otepää võtab vastu talvepealinna tiitli 22. detsembril kell 14 Otepää keskväljakul.

Talvepealinna pidustused algavad traditsioonilise talveturuga. Turul pakutakse käsitöötooteid, riideid, toidukraami ja muud head-paremat. Otepää naisselts pakub külastajatele kuuma suppi.

Kuumade jookide festivalil pakuvad Otepää ettevõtjad just oma tegevusele iseloomulikke talviseid jooke. Meeleolukal ja üllatusi täis talvepealinna kontserdil astuvad üles kohalikud esinejad.

Peale lõunat kogunevad Otepää keskväljakule aga jõuluvanad oma iga-aastasele koosolekule. Suurel kokkutulekul tehakse Otepää aastast kokkuvõtteid ning loetakse kokku plussid ja miinused, jagatakse kommi, aga ulakad saavad vitsa.

Pärast jõuluvanade koosolekut ongi aeg talvepealinna tiitli üleandmise tseremooniale. Kohal on Otepää sõbrad kevadpealinnast Türilt, sügispealinnast Narvast, suvepealinnast Pärnust ja pärispealinnast Tallinnast.

Seejärel toimub keskväljakul meeleolukas Otepää firmade, klubide, ürituste ja talvekeskuste paraad. Paraadil osalejad teadustavad oma valmisolekut talveks. Paraadil saab näha rajamasinaid, lumekahureid, mootorsaane, ATV-sid, mootorrattaid jne.

Talvepealinna pidustused korraldab Otepää kultuurikeskused koostöös Otepää naisseltsi ja jõuluvanadega, Otepää ettevõtjate, ürituste korraldajate, klubide ja talvekeskustega. Toetab Otepää vallavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles