Jan Uuspõld tegi Valga muusikakoolile südamliku kingituse

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitleja Jan Uuspõld otsustas oma sünnipäeva puhul kinkida Valga muusikakoolile enda restaureeritud harmooniumi.
Näitleja Jan Uuspõld otsustas oma sünnipäeva puhul kinkida Valga muusikakoolile enda restaureeritud harmooniumi. Foto: Jan Uuspõllu FB-konto

Näitleja Jan Uuspõld otsustas oma sünnipäeva puhul kinkida Valga muusikakoolile enda restaureeritud harmooniumi.

«Enda sünnipäeva puhul kingin ära Rootsist toodud harmooniumi, mille restaureerisin mõned aastad tagasi orelimeister Kriisa juures. Meeleldi annan pilli mõnele õppeasutusele, lokaalile, teatrile või perele, kus oleks temast ilu ja rõõmu paljudele,» kirjutas eelmisel reedel 45. sünnipäeva tähistanud näitleja Jan Uuspõld oma sotsiaalmeediakontol. Neil, kel soov harmoonium saada, palus näitleja endast märku anda.

Nüüdseks on Uuspõllul otsus tehtud. «Mul on hea meel, et nii palju soovijaid ja õnnesoovijaid oli. Aitäh! Otsust oli raske langetada, sest kõigile tahaks seda pilli anda. Aga Valga muusikakooli soov ühtib kõige paremini selle pilli omadustega ja seega lähebki neile. Palju õnne!» kirjutas Uuspõld Facebookis.

«Õnnitleme sünnipäeva puhul ning täname hinnalise ja erilise kingituse eest!» postitas tänusõnad ka Valga muusikakool.

Omalt poolt ütlesid aitäh Valga muusikakooli õpetajad. «Suur-suur tänu, Jan, selle imelise kingituse eest! Me oleme väga rõõmsad ja lubame, et harmoonium leiab endale väärikat rakendust. Ilu ja rõõmu!» tänas õpetaja Meelika Hainsoo.

«Kui huvitav uudis ja milline kokkusattumus! Meie, Valga muusikakooli pere, eesotsas pärimusmuusika õpetajatega ja direktor – just mõtlesime harmooniumi peale,» kirjutas õpetaja Koidu Ahk. «Leidsime, et harmooniumi saatel on parim viis laulda rahvalaule, sest see pill toetab hästi lauluhäält. Meil on väga ilus maja, aastast 1795 ja harmoonium leiab väärilise koha kaunis kontserdisaalis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles