Reidil tabati nii purjus kui ka lubadeta roolikeeraja

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalvur binokliga. Foto on illustratiivne.
Piirivalvur binokliga. Foto on illustratiivne. Foto: Ants Liigus

Laupäeval viisid Lõuna prefektuuri piiriametnikud koostöös tolliametnikega Võru- ja Põlvamaal läbi kontrollreidi ennetamaks, avastamaks ning tõkestamaks Eesti ja Vene riigipiiri ebaseadusliku ületuse teel salakauba toimetamist riiki.

Samuti teostati reidi ajal kontrolli dokumendi kaasas kandmise kohustuse täitmise, võltsitud dokumentide ja teisele isikule kuuluvate dokumentide kasutamise üle ning teostati liiklusjärelvalvet, et tuvastada alkoholijoobes juhte, tagada liiklusohutust ja avalikku korda.

Kokku kontrolliti 151 sõidukit ja 181 isikut ning tuvastati viis rikkumist: üks alkoholi tarvitanud juht, kaks tehnoülevaatuseta sõidukit, üks juhtimisõiguseta isik ja algaja juhi tunnusmärgita sõiduk.

Samal päeval kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunkti saabunud Eesti numbrimärgiga Hummerit, kust avastasid vedrujõul avaneva noa, mis on Eestis tsiviilkäibes keelatud. Keelatud ese võeti mehelt ära. Talle koostati ka väärteoprotokoll, misjärel lubati mehel oma teekonda jätkata.

Päev varem kontrollisid Lõuna prefektuuri piiriametnikud aga Põlvamaa tootmisettevõtet. Eesmärk oli selgitada välja, kas sealsetel töötajatel on seaduslik alus Eestis viibida ja siin töötada. Kontrolliti kolme juriidilist ja nelja füüsilist isikut eri rahvustest. Kontrollkäigul ühtegi rikkumist ei tuvastatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles