Galerii: Valgamaa naiste tugikeskus tähistas 10. sünnipäeva

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valgamaa naiste tugikeskus tähistas teisipäeval Valga kultuurikeskuses oma 10. sünnipäeva. Selle puhul kutsuti kohale oma koostööpartnerid.

Keskuse juhataja Kairi Jakustand rääkis oma kõnes, et 2008. aasta 19. detsembril Valgamaa naiste varjupaiga nime all alustanud keskuses olid alguses vabatahtlikud töötajad ja see tegutses peamiselt varjupaigana. Selle asutasid toonased Valga meditsiinitöötajad Eevi Ahun ja Sirje Sillamägi-Tamm. Idee pärineb Eesti Naiste Varjupaikade Liidu juhilt Eha Reitelmannilt.

Suur areng Eesti naiste varjupaikade tegevuses toimus seoses Norra projektiga aastatel 2013–2015. «Selle priojektiga ühtlustus tugikeskuste teenuste kvaliteet üle Eesti. Kolme aasta jooksul toimus lugematul hulgal koolitusi, tõusis töötajate kompetents. 2013. aastast saab tänu Norra rahastusele rääkida kõigis varjupaikades pakutavast komplekteenusest,» ütles Jakustand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles