Rampsu meelitab lugema ka Lõuna-Eesti lapsi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue riiuli avamine Tsirguliinas.
Uue riiuli avamine Tsirguliinas. Foto: Tsirguliina raamatukogu

Viimase nädala jooksul on fondi Aitan Lapsi eestvõttel üle Eesti üles seatud Rampsu raamatukogu nime kandvaid lugemiskeskusi. Tegu on mitmeotstarbelise riiuliga, mille kujundasid Eesti Kunstiakadeemia üliõpilased.

Riiulid pannakse paika 26 raamatukogus üle Eesti. Põlvamaalt valiti välja Saverna raamatukogu, mille juhataja Tiina Hoop on väga tugev laste lugemise arendaja. Koos riiuliga jõudsid kohale ka kinkeraamatud.

Raamatukogu avati koos Saverna noortekeskusega. Ühiselt uudistati riiulit mitmest küljest. Siin on laudised kirjavara paigutamiseks, kapikesed, väike näitusepind joonistustele, tahvel kirjutamiseks-joonistamiseks ja muud põnevat. Riiulil on rattad ja selle võib viia sinna, kus parem tundub.

Talvise koolivaheaja järel saab Savernas alguse Soome kogemustel põhinev programm «Lugemisisu». Lapsed saavad Rampsu raamatukogust valida uudiskirjandust ja läbilugemise järel täita lugemispassid. Programmis on ka loomingulised ülesanded.

Esmaspäeva hommikul oli aga Valga valla Tsirguliina raamatukogu tulvil lastest. Teoks sai muinasjututund algklasside õpilastele ja seejärel Rampsu raamatukogu avamine.

Riiul oli seni peidus katte all. Et avamine oleks vahvam, oli riiulil ümber lint, mille läbilõikamiseks palus raamatukogu juht Tiia Pärnik appi Tsirguliina kooli noorimad õpilased Laura ja Carli.

Lugemiskeskused jõuavad raamatukogudesse seoses projektiga «Aitan lapsi lugema». Peamine koostööpartner on Eesti lastekirjanduse keskus, maakondades kureerivad projekti keskraamatukogude lasteraamatukoguhoidjad. lepm

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles