Einike Mölder: kes vastutab noorte liikumise eest?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorsootöötaja ja nelja lapse ema Einike Mölder.
Noorsootöötaja ja nelja lapse ema Einike Mölder. Foto: Erakogu

Meenub üks õhtu paari aasta tagant, kui läksin pärast tööpäevavalgustatud suusarajale suusatama. See oli reede õhtul kell seitse. Olin ainus. Tegin veel sotsiaalmeediasse postituse selle kohta, kui tänulik olen kohalikule maksumaksjale, et üksi suusatada saan.

Pean sportimist ja liikumist terve keha ja vaimu aluseks. Nelja lapse emana ja noorsootöötajana mõtlen sageli, kuidas ise rohkem liikuda ja kuidas lapsed ning noored liikuma saada. Jälgides aga uuringute tulemusi noorte liikumisharjumuste kohta, tekib küsimus: kuidas saame noored liikuma? Kes vastutab?

Vaid viiendik meie 5–19-aastastest noortest täidab soovitusliku liikumisnormi, mis on 60 minutit päevas. Rohkem kui pool noortest käib trennis, aga paar korda nädalas liikumisest on vähe kasu, kui ülejäänud aeg istutakse üsna liikumatult. Tänapäevane nutividin – aktiivsusmonitor – aitab kergesti seda ka ise jälgida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles