Otepäälane sai 55 aastaks sissesõidukeelu Venemaale

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO põlisrahvaste püsifoorumi (UNPFII) ekspertliige Oliver Loode, kellele Venemaa kehtestas sissesõidukeelu 25. oktoobrini 2073. 
ÜRO põlisrahvaste püsifoorumi (UNPFII) ekspertliige Oliver Loode, kellele Venemaa kehtestas sissesõidukeelu 25. oktoobrini 2073. Foto: Margus Ansu / Postimees

Venemaa kehtestas Otepääl elavale põlisrahvaste arengu keskuse tegevjuhile Oliver Loodele 55 aastaks sissesõidukeelu riiki.

«Keeld on tõenäoliselt seotud minu tegevusega krimmitatarlaste kui Ukraina põlisrahva õiguste kaitsmisel,» nentis Loode. Krimmitatarlastega on ta teinud koostööd 2014. aastast, kui Venemaa okupeeris Krimmi.

«Sellesse ajavahemikku mahub kaks projekti, kus inimõiguste instituudi eksperdina olen nõustanud krimmitatarlasi niinimetatud avaliku diplomaatia osas. Sel aastal aga käivitame koostöös krimmitatari partneritega rahvusvahelist kodanikuliikumist #LIBERATECRIMEA, mis seisab Krimmi deokupeerimise eest. Ilmselt kellelegi Venemaal see tegevus ei meeldi,» tõdes põlisrahvaste eest seisja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles