Ühestantsimisega on liitunud juba üle 2000 ettetantsija

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

31. detsembril toimub üleriigiline „Eesti tantsib“ ühestantsimine, millega on liitunud juba üle 2000 ettetantsija. 

EV100 algatuse „Eesti tantsib“ viimane tants tantsitakse 16 Eesti linnaväljakul. Avalikud proovid ettetantsijate juhendamisel algavad kell 14.

„Eesti tantsib“ projektijuhi Raido Bergsteini  sõnul on terve Eesti suurima ühestantsimise ootuses. „Juubeliaasta viimasel päeval kell 14 on kuusteist Eesti linna tantsusõpru täis. Tunni jooksul õpetavad eestantsijad ning tantsuõpetajad kõigile huvilistele tantsusamme, millele järgnebki sajandi suurim ühestantsimine,“ lisas Bergstein.

Avalik ühestantsimine toimub 31. detsembril 16 linnaväljakul üle Eesti: Tallinnas, Tartus, Pärnus, Narvas, Rakveres, Jõhvis, Jõgeval, Paides, Kuressaares, Kärdlas, Võrus, Valgas, Põlvas, Raplas, Viljandis ja Haapsalus. Kell 14 õpetatakse linnaväljakutel kõigile huvilistele tantsusamme, ühestantsimine algab kell 15.

Tantsukava on kokku pandud neljast tantsust. Tantsude koreograafid on Teet Kask, Argo Liik, Külli Roosna ja Kenneth Flak ja Liisa Laine. 

Algatust veavad Eesti tantsuagentuur ja Eesti rahvusringhääling koostöös EV100 korraldusmeeskonnaga. 

31. detsembril toimub 15 linnas üle Eesti ka juubeliaasta lõpupidu „Sajaga edasi, Eesti!“. Juubeliaasta ühine lõpetamine toimub samaaegselt Tallinnas, Tartus, Pärnus, Narvas, Rakveres, Jõhvis, Jõgeval, Paides, Kuressaares, Kärdlas, Võrus, Valgas, Põlvas, Raplas ja Haapsalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles