Kas jõulupuud ja jõuluehteid saab kindlustada?

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuusepuu.
Kuusepuu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui tuppa toodud ilus jõulupuu koos õrnade klaasist ehetega peaks õnnetul kombel ümber kukkuma ning selle läbi saab kahjustusi nii puu kui ka ehted, kas siis selliste juhtumite puhul saaks abi ka kodukindlustuselt? 

Salva Kindlustuse varakindlustuse osakonna juhataja Alver Kivirüüt selgitas, et kuigi üldjuhul kodukindlustus elavatele taimedele ei laiene, siis arvestades, et enamasti pole tuppa toodud jõulupuu näol tegemist enam elus taimega, siis võiks koduse vara kindlustus ka jõulupuu puhul kehtida. 

„Kui oletada, et näiteks uudishimuliku väikelapse, tuulega lahti paiskunud akna või lihtsa komistamise tõttu pikali tõmmatud jõulupuu kukkus nii õnnetult, et läks katki enne oma kasutusaja lõppu, siis võiks puu õigetel tingimustel olla tõesti kindlustatud uue samaväärse puu hinna ulatuses,“ märkis Kivirüüt. 

Sellisete juhtumite puhul tuleks muidugi täpselt arvestada, milline on üldse ühe jõulupuu hind, selle tavapärane kasutusaeg, kas seda on seni korrektselt hooldatud, kastetud jne.

„Üldjuhul jõulupuud muidugi nii kergelt katki ei lähe ja nende hind pole ka nii kõrge, et tasuks ära kindlustuse omavastutuse hinda,“ lisas ta.

Kivirüüdi sõnul pole Salva praktikas seni küll ühtegi juhtumit olnud, mil jõulupuu või selle ehete eest kahjuhüvitist soovitaks. „Arvestades, kuidas kogu meie koduse vara väärtus järjest tõuseb, siis pole tegelikult üldse imestada, kui peagi tõesti selliseid juhtumeid tulema hakkab,“ märkis Kivirüüt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles