Paet taunib Otepää turismikoostööd Tšetšeenia pealinna Groznõiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet.
Urmas Paet. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Europarlamendi saadik Urmas Paet kritiseerib Tšetšeenia pealinna Groznõi ja Otepää äsja alanud turismikoostööd.

"Otepää otsib tõsimeeli koostööd Kadõrovi režiimiga," kritiseeris Paet pressiteate vahendusel. "Kõigist maailma piirkondadest valis Otepää kuritegeliku režiimi, kes otsib paaniliselt rahvusvahelist respekti. Otepää juhid võiksid lugeda inimõigusorganisatsioonide raporteid Tšetšeenia režiimi julmuste kohta ja seejärel kaaluda uuesti, kas sai ikka adekvaatne otsus tehtud."

Otepää vallavanem Kaido Tamberg ja Tšetšeenia turismiminister Muslim Baitazijev allkirjastasid laupäeval koostöödeklaratsiooni, mille järgi hakkavad Otepää ja Tšetšeenia pealinn Groznõi vastastikku turismi arendama.

"Mul oli sügisel põgusalt võimalik külastada Tšetšeeniat - see on turvaline ja külalislahke maa tohutu loodus- ja kultuuripärandiga," ütles Tamberg nädala keskel. "Usun, et meie kaasmaalased leiavad peagi tee Kaukaasia südamesse. Täna on meil vastuvisiidil Tšetšeenia turismiminister härra Baitazijev, kellega koos avame Otepääl Tšetšeenia infopunkti."

Kokkuleppe järgi avavad kaks linna teineteisele oma turismiinfo väravad – Otepää turismiinfokeskuses avatakse Tšetšeenia infolett ning Tšetšeenia pealinnas Groznõis Otepää ja Eesti infolett. Avatavas infopunktis on saadaval Tšetšeeniat kui reisisihtkohta tutvustavad trükised vene, inglise ja eesti keeles.

Otepää ja Eesti infostendi avamine Groznõis on plaanis järgmise aasta märtsis või aprillis, kui piirkonna turismiettevõtjaid ja reisikorraldajaid oodatakse Tšetšeeniasse reklaamreisile.

"Kaukaasias elab 15 miljonit inimest. See on kasvava ostujõuga piirkond, kus kindlasti tasub olla meie turismiinfoga kohal. Loodame peagi meil ka sealtmaalt suusatajaid ja muidu huvireisijaid näha," lisas Tamberg.

Lisaks turismiinfo alasele koostööle planeerivad Otepää ja Groznõi ka kultuurikoostööd nagu kollektiivide vastastikku esinemised ja ühisürituste korraldamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles