Varem teatrikauge tüdruk plaanib eksperimendi mõjul lavastajaks õppida

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgast pärit Alissija-Elisabet Jevtjukova ütles, et talle meeldis, kui etenduses publiku poole pöörduti või inimesi lavale kutsuti. «Mul oli algusest peale see probleem, et publikut justkui sunnitakse tundma, et teda pole olemas. Ei tohi piiksugi teha ega liigutada.»
Valgast pärit Alissija-Elisabet Jevtjukova ütles, et talle meeldis, kui etenduses publiku poole pöörduti või inimesi lavale kutsuti. «Mul oli algusest peale see probleem, et publikut justkui sunnitakse tundma, et teda pole olemas. Ei tohi piiksugi teha ega liigutada.» Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Kinoteatri poolt palgaliseks teatrikülastajaks valitud Alissija-Elisabet Jevtjukova tööaasta läheneb lõpule. Varem noorsootööd õppida plaaninud Valgast pärit tüdrukul on selle kõrval nüüd valikulaual ka lavastajaamet.

Nüüdseks 22-aastane Jevtjukova valiti välja 450 teatrikauge kandidaadi seast. Ta oli vaid kaks korda teatris käinud ja sedagi kauges minevikus. Eksperimendi korras pidi Jevtjukova ära vaatama kõik 2018. aasta jooksul Eestis professionaalsete teatrite välja toodud lavastused ja kirjutama neist arvustused. Selle eest sai ta kõrgharidusega või kõrgharidust nõudval ametikohal töötava kultuuritöötaja miinimumpalka 1150 eurot. Viimased kaks etendust näeb Jevtjukova ära jaanuaris. Uusi selliseid eksperimente Kinoteatril praegu kavas pole.

Eksperimendi üks mõte oli vaadata, mida teeb kunst inimesega. «Analüüsisin kõike seda kunsti läbi enda. See õpetas nägema asju eri nurkade alt. Sain selle kaudu analüüsida maailma ja ennast,» võttis Jevtjukova mõju kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles