Külaliikumine ootab külade pajatusi – romantikast õudusjuttudeni

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külaliikumise Kodukant juht Krista Habakukk.
Külaliikumise Kodukant juht Krista Habakukk. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti külaliikumine Kodukant kutsub maal elavaid inimesi saatma küladest lühikesi lugusid.

«Igas külas on ju teadagi pajatada kõikvõimalikke lugusid. Romantilisi ja südamlikke, ahhetamapanevaid, teinekord aga ka õudseid, lausa verd tarretama panevaid, nii tõestisündinud kui lihtsalt muhedaid  rahvajutte,» rääkis külaliikumise Kodukant juhatuse liige Krista Habakukk. 

Kõigi lugude vahel lähevad loosi auhinnad ja valik lugudest kantakse ette 2019. suvel Eesti külade maapäeval. «Praegusel aastaajal sobib saatmiseks ka mõni vahva ja südamlik jõululugu.»

Idee sai alguse külaraamatute rohkusest, mille tõi kaasa EV100 juubeliaasta. «Külades anti välja nii palju vahvaid külaraamatuid, et meil tekkis mõte kutsuda inimesi üles noppima sealt välja kõige erilisemaid lugusid. Need võivad olla näiteks lood sündmustest või isikutest, kes midagi erakordset korda saatnud. Või lihtsalt põneva saatusega külaelanikud, veidrad juhtumused külla sõitnutega või mõni muu jutustamist vääriv seik. Hea võimalus näiteks koduloohuvilisel õpilasel oma kodukoha külaraamatuga tutvust teha ja see eriline lugu välja otsida,»  rääkis ta. 

«Mine tea, mida koduküla kohta teada saate. Võib-olla näiteks seda, et seal on elanud tõeline kangelane või hoopis palgamõrvar! Pole aga ka võimatu, et mõnest külapajatusest sünnib inspiratsioon sama legendaarsele loole kui Juhan Smuuli »Suvitajad«,» arvas Habakukk. «Võivad aga olla ka lood, mis tänapäevased ja pole raamatusse jõudnud.»

Lugusid ootab külaliikumine kuni 24. veebruarini aadressile press@kodukant.ee, võivad olla nii tekstifailid (kuni 10 000 tähemärki), fotodega täiendatud lood kui ka veebi üles laetud videod. Lood avaldatakse ka Eesti külaliikumise Kodukant kodulehel, sotsiaalmeediakanalites ja mujal.​ Infot saab ka Kodukandi lehelt Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles