Lipumuuseumi asukoht tekitab eriarvamusi

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EELK Otepää Maarja koguduse juhatuse esimees Jaan Uibo on seisukohal, et just praegune asukoht ajaloolises majas on Eesti lipu sünniloo näitamiseks kõige parem.
EELK Otepää Maarja koguduse juhatuse esimees Jaan Uibo on seisukohal, et just praegune asukoht ajaloolises majas on Eesti lipu sünniloo näitamiseks kõige parem. Foto: Maarius Suviste

Otepääl tegutseva Eesti lipu muuseumi eestvedajal, EELK Otepää Maarja koguduse juhatuse esimehel Jaan Uibol on hea meel, et riigikogu otsustas äsja niinimetatud katuserahast eraldada 300 000 eurot Eesti lipu heaks. Mis saab lipu kõrgel hoidmisest talvepealinnas edasi?

Suur summa on minemas Eesti lipu ekspositsiooni täiendamiseks ja uuendamiseks ning muuseumi ruumide remondiks, nii on kirjas katuseraha eraldamise dokumendis.

Muuseum on koha leidnud EELK Otepää Maarja koguduse pastoraadis, meenutamaks sinimustvalge pühitsemist samas hoones 1884. aasta 4. juunil. Väljapanekut haldab kogudus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles