Sajandi suurimal ühestantsimisel osales enam kui 8000 tantsijat

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrulased kogunesid kesklinna platsile ühisele tantsule.
Võrulased kogunesid kesklinna platsile ühisele tantsule. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

31. detsembril toimus üle-eestiline „Eesti tantsib“ ühestantsimine, mis pani samaaegselt jalga keerutama hinnanguliselt enam kui 8000 inimest. Lisaks 16 ühestantsimise linnale toimusid üle Eesti veel mitmed omaalgatuslikud tantsuaktsioonid.

„Juubeliaasta viimasel päeval sai teoks tõeline sajandi tants,“ ütles Eesti Vabariik 100 programmi juht Maarja-Liisa Soe. „Mul on ääretult hea meel, et ühestantsima tulid noored ja vanemad, pered ja sõpruskonnad. Iga osaleja andis panuse sellesse, et EV100 algatus „Eesti tantsib“ saaks meeldejääva punkti,“ lisas Soe.

EV100 algatuse „Eesti tantsib“ projektijuhi Raido Bergsteini sõnul tantsis Eesti eri paigus samaaegselt enam kui 8000 tantsusõpra. „Tegu on seni suurima tantsuaktsiooniga. Ühestantsimisest saadud rõõm puges kindlasti kõigile osalejatele põue ja annab jõudu, et üheskoos sama erksa sammuga edasi minna,“ rõõmustas Bergstein.

Avalik „Eesti tantsib“ ühestantsimine toimus 31. detsembril 16 linnaväljakul üle Eesti: Tallinnas, Tartus, Pärnus, Narvas, Rakveres, Jõhvis, Jõgeval, Paides, Kuressaares, Kärdlas, Võrus, Valgas, Põlvas, Raplas, Viljandis ja Haapsalus. Kell 15 toimunud ühestantsimisele eelnesid avalikud proovid.

Tantsukava koosnes „Eesti tantsib“ neljast tantsust. Tantsude koreograafid on Teet Kask, Argo Liik, Külli Roosna ja Kenneth Flak ja Liisa Laine.

Algatust „Eesti tantsib“ vedasid Eesti Tantsuagentuur ja Eesti Rahvusringhääling koostöös EV100 korraldusmeeskonnaga. Juubeliaastal valmis ligi 200 „Eesti tantsib“ tantsuvideot, mille leiab veebilehelt www.err.ee/eestitantsib.

31. detsembril toimub kõigis 16 linnas üle Eesti ka juubeliaasta lõpupidu „Sajaga edasi, Eesti!“.

Eesti Vabariigi 100. aastapäeva tähistamise periood kestab kuni 2020. aasta 2. veebruarini, kui möödub 100 aastat Tartu rahulepingu sõlmimisest. 2019. aastal keskenduvad sündmused Eesti Vabadussõja 100. aastapäevale.

2018. aastal möödus 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles