Tormituul tõi päästjatele üle 130 väljakutse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torm möllas eriti tugevalt merel ja rannikul.
Torm möllas eriti tugevalt merel ja rannikul. Foto: Sander Ilvest

Möödunud ööpäeval lõõtsunud tormituuled tõid päästjatele tavapärasest neli korda enam väljakutseid, kokku said päästjad tormi tõttu 132 väljakutset.

"Peamiselt tuli päästjatel tegeleda tormituulte pahanduste likvideerimisega – eemaldati teedele-tänavatele kukkunud puid, käidi kinnitamas või eemaldamas tuulega lahti tulnud katuseplekke ja reklaamtahvleid. Meile teadaolevalt keegi tormi tõttu õnneks vigastada ei saanud,“ ütles päästeameti vastutav korrapidaja Meelis Mesi. Ta lisas, et vaatamata väljakutsete rohkusele ei jäänud ühelegi sündmusele reageerimata.

Kõige enam ehk 78 väljakutset sai päästeamet Põhja piirkonnas, neist suurim sündmus oli Tallinnas Narva maanteel teele kukkunud puu, mis sulges liikluse mitmeks tunniks.

Kui päevasel ajal tuli päästjatel tegeleda rohkem murdunud puude ja muude lendu läinud esemetega, siis õhtuks muutusid tugeva tuule ja lumesaju tõttu keeruliseks teeolud Ida- ja Lääne-Virumaal ning päästjad käisid abistamas teelt välja sõitnud või täis tuisanud teedele lumelõksu jäänud sõidukeid.

"Viimase ööpäeva valguses soovitame aga kõigil inimestel läbi mõelda, kas nemad ja nende kodu on valmis olukorraks, kus õues möllavad marutuuled ning elekter on katkenud. Enamasti ei tule torm nii ootamatult, et selleks valmistuda ei jõuaks. Laadige mobiiltelefonide akud täis, võimalusel hankige lisaks ka akupank. Samuti võiks igas kodus varuks olla mõne päeva jagu joogivett ja toitu," ütles Mesi.

Päästeamet soovitab tormi saabudes korjata õuest kokku kerged esemed ja lahtine mööbel, parkida sõiduk lagedale või garaaži ning sulgeda kõik uksed ja aknad.

Ka soovitavad päästjad arvestada võimalike elektrikatkestustega, laadida mobiiltelefoni aku, hankida taskulamp ning varuda joogivett, toitu, patareisid ja autokütust.

Tormi ajal soovitavad päästjad püsida siseruumides ning võimalusel mitte sõita autoga. Kui aga sõit on vältimatu, soovitavad päästjad auto tankida, võtta kaasa laetud mobiiltelefon ning valida sobiv kiirus. Tugeva vihma korral tuleks peatada sõiduk teeserval ning lülitada sisse ohutuled.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles