Bendi jäi kontinentaalkarika etapil napilt esikümnest välja

Madis Perli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kahevõistlejatel suusahüppetorni asja polnud, sest tuul puhus liiga valjult. Nii mindi suusarajale eilse eelvõistluse hüpete järgi. Võrukas Annemarii Bendi lõpetas sõidu 11. kohaga.

Täna hommikul Tehvandi hüppemäel toimuma pidanud võistlusvoorud jäeti tugeva tuule tõttu ära. Seega kasutati reedel hüpatud eelvõistluse tulemusi, mille naiste kontinentaalkarika etapi arvestuse võitis ameeriklanna Tara Geraghty-Moats 92meetrise hüppega. Eestlannadest sai hüppevoorus Annemarii Bendi kümnenda koha, kaotust Geraghty-Moatsile +1.49 ning Triinu Hausenberg 17. koha (kaotust +3.34). Kokku sai hüppe kirja 18 naist.

Ameeriklanna Tara Geraghty-Moats suutis esimest korda Otepääl toimunud naiste kontinentaalkarikaetapil kohta hoida ja ning lõpetas kindlalt esimesena. Teise koha sai jaapanlanna Ayane Miyazaki kaotusega 53 sekundit. Kolmandana lõpetas norralanna Gyda Westvold Hansen, finišeerides võitjast pooleteist minutit hiljem.

Võrukas Annemarii Bendi kaotas Geraghty-Moatsile +3.18,4 ja oli 11 ning samuti Võrust pärit Triinu Hausenberg +6.46,5 ja lõpetas suusasõidu 17. kohaga.

„Sõit oli väga raske, sest kaks ringi sõitsin ma täiesti üksinda. Kodupublik toetas väga ja see oli väga mõnus,“ kiitis Annemarii Bendi pealtvaatajate toetust. „Esialgne plaan oli mitte esimesel ringil end kinni sõita. Nii ka tegin, aga läks üha raskemaks ja proovisin oma kohta hoida,“ sõnas Bendi peale võistlust.

Triinu Hausenberg tõdes peale võistlust, et vigastatud põlv andis rajal tunda.
Triinu Hausenberg tõdes peale võistlust, et vigastatud põlv andis rajal tunda. Foto: Tarmo Lutter/Postimees

Kuu aega tagasi samal hüppemäel karmi kukkumise läbi elanud Triinu Hausenberg ütles peale võistlust, et vigastatud põlv andis tunda, aga lootis paremat tulemust. „Rahul ei saa olla, põlv hakkas natuke valutama ja sõit ei olnud just kõige parem,“ tõdes Hausenberg.

Ilves punktidele ei jõudnud

Meeste maailmakarika etapi arvestuses läks 10 km pikkusele suusarajale esimesena austerlane Franz Josef Rehrl. Kolm sekundit hiljem sai lähte MK-sarja üldliider norralane Jarl Magnus Riiber. Kolmandana sai rajale samuti norralane Espen Björnstad +8,0, neljandana austerlane Mario Seidl +9,0 ja viiendana jaapanlane Akito Watabe +11,0. Eestlane Kristjan Ilves läks suusarajale 26. kohalt, kaotusega Rehrlile +1.55.

Suusarajal pani viimasel kilomeetril paremuse maksma teistel eest sõitnud Jarl Magnus Riiber, kellele oli see tänavu viiendaks MK-etapivõiduks. Norralase 10 km distantsi võiduaeg oli 23.18.1. Teise koha sai jaapanlane Akito Watabe kaotusega +3.2. Poodiumi madalamale astmele sõitis hüppevooru järel üheksandat kohta hoidnud austerlane Martin Fritz kaotades lõpus Riiberile viie sekundiga.

Ainsa eestlasena võistelnud Kristjan Ilves leppis 35. kohaga kaotades võitjale +2.48.7 ja jäi MK punktist poole minuti kaugusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles