Põlenud maja elanikud lahkusid nelja tuule suunas

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Okka 1 sotsiaalmaja muutus tulekahjus elamiskõlbmatuks.
Okka 1 sotsiaalmaja muutus tulekahjus elamiskõlbmatuks. Foto: Arved Breidaks

Võrus uusaastaööl puhkenud tulekahjus elamiskõlbmatuks muutunud Okka tänav 1 sotsiaalmaja asukad on leidnud endale uue ulualuse või Võrust lahkunud.

«Elanikest üks viidi tervisekahjustuste tõttu Lõuna-Eesti haiglasse ja sealt edasi ravile Tartusse,» ütles Võru linnavalitsuse sotsiaaltööosakonna juhataja Eve Ilisson. «Kaks elanikku paigutati Nöörimaa tugikodu varjupaigateenusele, kust üks on tänase seisuga omal soovil lahkunud.»

Maja neljas elanik keeldus aga igasugusest abist ning lahkus Ilissoni sõnul teadmata suunas juba põlengu ajal.

Neljast asukast kaks on Võru linnast ja üks Võru valla elanik, üks aga Pärnu linna kodakondne. Okka 1 sotsiaalmaja on eraomandis.

Tulekahju sotsiaalmajas puhkes 1. jaanuari öösel hooletust suitsetamisest. Verandal oleva tugitooli vahele oli pudenenud põlev suitsukoni, mis süütas tooli ja sealt edasi veranda ning maja. Häirekeskus sai teate õnnetusest kell 5.55, tulekahju kustutati kella 8.52ks.

Päästjad olid vaid paar nädalat varem majaelanikke külastanud, neid nõustanud ning ruumidesse suitsuanduri paigaldanud. Paraku oli andur laest alla löödud ning kaotsi läinud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles