Looduslikku lund kõikjale suusatamiseks ei jagu

Siim Saavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lüllemäel tehakse kunstlund mäele, kus laupäeval valitsesid suuskadega laskumiseks väga head tingimused.
Lüllemäel tehakse kunstlund mäele, kus laupäeval valitsesid suuskadega laskumiseks väga head tingimused. Foto: Arvo Meeks

Lumeolud Lõuna-Eesti eri paikades on üpriski erinevad. Kui ühes maakonnas on lumepaksus stabiilselt 30 sentimeetrit, siis teisal peavad väiksemagi raja tegemiseks huugama lumekahurid.

Eriti lumerohke on Haanja terviseradade piirkond, reedel oli seal lume paksus vähemalt 30 sentimeetrit. Haanja terviseradade rajameister Priit Küppar sõnas, et ringidel on 10-sentimeetrine pressitud lumekiht peal ja mitmel nendest saab sõita klassikasuusagagi.

«Kunstlumemasinad oleme kinni pannud, sest looduslikku lund on piisavalt,» kinnitas Küppar. Kunstlumi on praegu vaid staadionil ja ühel väikesel ringil. Kuna lund on rohkesti, asuti nädalavahetusel ka maratoniringi tegema. «Rada hooldame tavaliselt hommikuti või õhtuti – oleneb ilmast. Kui õhtul sajab, pole mõtet kohe hooldada, vaid teha seda pigem hommikul,» teadis ta rääkida. Hommikused ja õhtused ajad on paremad seetõttu, et rada tahab kohe pärast hooldust paar tunnikest taheneda, enne kui sellel hea sõita on. Haanja suusaradadele tuli reedel esimene suusasõber juba kell 8.15. Küppar ütles, et õhtuti on parkla tavaliselt autodest pungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles