Venelanna autost leiti üle 23 000 salasigareti

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autost leiti kümneid tuhandeid salasigarette. FOTO: Maksu- Ja Tolliamet
Autost leiti kümneid tuhandeid salasigarette. FOTO: Maksu- Ja Tolliamet Foto: Maksu- ja tolliamet

Laupäeva hommikul kella 9 paiku kontrolliti Luhamaa piiripunktis riiki saabumisel Venemaa registreerimismärkidega sõiduautot Audi A8, mida juhtis 36-aastane venelanna.

Tollikontrolli käigus leidsid maksuametnikud sõidukist peidetuna 23 020 deklareerimata sigaretti. Tolliametnik määras naisele rikkumise eest rahatrahvi ning peale menetlustoiminguid lubati juhil oma teekonda jätkata.

«Tegemist on seni suurima salasigarettide leiuga sel aastal,» kinnitas maksu- ja tolliameti pressiesindaja Kaia-Liisa Tabri.

Ta lisas, et Luhamaa ja Koidula piiripunkti hõlmavas Lõuna tollipunktis peeti eelmisel aastal kokku kinni 414 380 salasigaretti. Suurim korraga avastatud kogus Lõuna tollipunktis oli eelmisel aastal 56 340 sigaretti: see leid tuli ilmsiks Luhamaa piiripunktis.

Samas tõdes Tabri, et sigarettide salajane Eestisse toomine piiripunktide kaudu on langustrendis tänu tõhusale kontrollile, milles on suur osa uutel läbivalgustusseadmetel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles