Eesti teise samba pensioni­fondidest jäid mullu plussi vaid viis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki investeerimisfondide juhatuse esimees Kristjan Tamla
Swedbanki investeerimisfondide juhatuse esimees Kristjan Tamla Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eelmisel aastal oli Eesti 22 teise samba pensionifondist positiivse tootlusega vaid viis, kirjutab Postimees.

Kõige parem näitaja oli eelmisel aastal LHV pensionifondil M, mille aastatootlus on 1,07 protsenti. Positiivse tootlusega paistsidki silma vaid LHV teise samba pensionifondid ja Tuleva maailma võlakirjade fond.

Nelja kõige kehvema pensionifondi tootlus olid enam kui viie protsendiga miinuses. Need olid Swedbank K4 (–5,33 protsenti), Luminor A pluss (–5,55 protsenti), LHV pensionifond Indeks (–5,81 protsenti) ning SEB pensionifond Energiline (–5,97 protsenti).

«Finantsturgudele oli eelmine aasta esimene pärast kümne aasta tagust majanduskriisi, kus kõik peamised aktsiaturud ning ka ettevõtete võlakirjaturud olid languses,» selgitas Swedbanki investeerimisfondide juhatuse esimees Kristjan Tamla.

Ta tõi näiteks, et arenenud riikide aktsiaturge kattev indeks MSCI World lõpetas aasta üle neljaprotsendilise kukkumisega ning arenevate riikide aktsiaturgude indeks kümneprotsendilise langusega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles