Valga koduotsijad pangalaenule loota ei saa

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Panga esindaja ja laenutaotleja nägemus inimese finantsvõimekusest ei pruugi kattuda. Foto on illustratiivne.
Panga esindaja ja laenutaotleja nägemus inimese finantsvõimekusest ei pruugi kattuda. Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Valga kinnisvaramaakleri sõnul tuleb neli viiest Valka kodu osta soovijast pangast tühjade kätega tagasi. Üks kohalik sai kodulaenu asemel küll väikelaenu, aga leiab, et inimesed ei pruugi jõuda kõrgemat intressi tasuda.

Valgalane Richard soovis hiljuti Valga korterite ostmiseks kodulaenu võtta nii SEBst kui Swedbankist, esimesest 7500 ja teisest 7000 eurot. Mõneprotsendilise intressiga kodulaenu talle ei võimaldatud, küll aga pakuti väikelaenu intressiga 14 protsenti. Kui ta töökoormuse vähenemisega seoses maksepuhkust küsis, ei saanud ta ka seda.

«Väga kõrgid oldi. Öeldi, et pean töö kaotama või surnud olema, et maksepuhkust saaks. Kuigi nii Swedbanki kui SEB kodulehel on kirjas, et sissetuleku vähenemisel nad pakuvad maksepuhkust. Mõlemad pakkusid selle asemel inkassot.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles