Endine tippsuusataja jäi kohtus taas varguses süüdi (2)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagine tippsuusataja Erkki Jallai mullu mais Võru kohtumajas.
Kunagine tippsuusataja Erkki Jallai mullu mais Võru kohtumajas. Foto: Tomi Saluveer

Võrust pärit endine suusasprinter Erkki Jallai mõisteti süüdi Tartus sõiduautost tahvelarvuti varastamise eest.
 

Alles eelmise aasta mai alguses mõisteti aastaid Eesti suusakoondisse kuulunud Jallai süüdi Kagu-Eestis mitme kuu jooksul toime pandud vargustes ja kehalises väärkohtlemises. Selle eest mõistis kohus talle aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse, millest tuli kohe ära kanda kolm kuud ja 20 päeva. Sealt läks maha eelvangistuses viibitud viis päeva.

«Mulle on endalegi natukene mõistatuseks, miks ma need teod toime panin. Võib öelda, et läksin kergema vastupanu teed. Eelmise aasta sügistalv oli keeruline. Enam niimoodi ei teeks,» ütles käeraudades Jallai mai alguses kohtusaalis Lõuna-Eesti Postimehe ajakirjanikule.

Paraku aga pani ta juba 18. mail taas toime varguse. Süüdistuse järgi võttis ta tol päeval kella 09.59 paiku paiku Tartus Ringtee 27 juurde pargitud sõidukist Volkswagen ära tahvelarvuti Lenovo koos lisadega koguväärtusega 300 eurot.

Teo eest määras Tartu maakohus talle mullu detsembri lõpus rahalise karistuse 66 päevamäära ulatuses ehk 660 eurot. Karistuse hulka loeti ka eelvangistuses viibitud kaks päeva ja seega tuli tal kokkuvõttes tasuda 600 eurot. Lisaks mõistis kohus Jallailt välja 840 euro eest menetluskulusid.

Möödunud kümnendi esimesest poolest on Jallail ette näidata mitu maailmaklassi tulemust. Nende seas on nii maailmakarika vabatehnikasprindi etapi viies koht 2004. aastast kui paarissprindi 12. koht 2005. aasta Oberstdorfi maailmameistrivõistlustelt. Sportlaskarjääri jättis ta lõplikult sinnapaika 2011. aastal.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles