Otepää laskesuusakompleks vajab MK-etapiks 2 miljonit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehvandi kompleksi tegevjuhi Jaak Mae sõnul nõuab MK-etapi läbiviimine nii uusi ehitisi kui ka näiteks valgustatud radu.
Tehvandi kompleksi tegevjuhi Jaak Mae sõnul nõuab MK-etapi läbiviimine nii uusi ehitisi kui ka näiteks valgustatud radu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää laskesuusakompleks vajab ligi 2 miljoni euro eest investeeringuid, et muuta keskus laskesuusatamise maailmakarika (MK) etapiks sobivaks, kirjutab Eesti Päevaleht.

Üks suuremaid vajaminevaid investeeringuid on rajavalgustus. Nii lasketiirus kui suusaradadel peab valgustihedus olema senisest ligi kaks korda suurem ehk vähemalt 1000 luksi.

«Valgustatud radu nõutakse vähemalt 3,3 kilomeetrit, kuid kõike me maksimaalsel tasemel ei valgusta,» ütles Tehvandi kompleksi tegevjuht Jaak Mae. See tähendab uue alajaama ehitamist, valguspostide väljavahetamist ja nende lisamist.

Lisaks on vajalik tiiru kolm meetrit edasi nihutada, sest senine staadion on ühisstardiga sõitude jaoks liiga kitsas. Samuti on vajalik meediatunneli rajamine, mis tagab selle, et tiiru ja tagasi liikuvad ajakirjanikud ja sportlased kokku ei satuks.

Võistluste ajal peab staadionil olema 5000 tribüünikohta pealtvaatajatele. «Statsionaarselt on meil 1200 istekohta, ülejäänud tulevad ajutiselt,» lisas Mae.

Laskesuusastaadioni väljaarendamine läheb maksma hinnanguliselt 2 miljonit eurot. Vastav riigihange kuulutatakse välja kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles