Sibulateel avab uksed tänavaraamatukogu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sibulateel asuv Varnja tänavaraamatukogu 
Sibulateel asuv Varnja tänavaraamatukogu Foto: Herling Mesi

Uuel aastal puhuvad Sibulateel Peipsiääre Varnja külas uued tuuled ning Mesi tare kodumaja avab esimesena Sibulateel tänavaraamatukogu.

«Innustust saime Tartu tänavaraamatukogudest,» sõnas tare perenaine Herling Mesi. «Oleme nelja tegutsemisaasta jooksul palju panustanud kogukonda, algatanud ja kaasa löönud üritustel ning see oli loomulik asjade käik. Eesmärk on ikka ja jälle pakkuda kogukonnale ning külastajaile midagi uut.»

Varnjas tegutseb ka Varnja raamatukogu, mis juba 90 aastat kohalikele lugemisrõõmu pakub. Kindlasti ei paku tänavaraamatukogu sellele konkurentsi. Soov on hoopis tõsta Varnja külaliste elamusi ja anda tagasitulekuks põhjusi. Kohalikule inimesele saab aga anda võimaluse ükskõik mis hetkel endale sobiv lugemisvara valida.

Raamatuid saab kohapeal lugeda või kaasa võtta, et see hiljem tagastada. Samuti võib meelepärase teose vahetada mõne teise trükise vastu.

Varnja tänavaraamatukogu avab ukse uhke lastekirjanduse väljapanekuga, samuti leidub kokaraamatuid ja muid teoseid. Kirjandust lisandub pidevalt ning aeg-ajalt värskendatakse ja vahetatakse väljapanekut. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles