Valgas läheb rokkimiseks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Põld­saare eest­vedamisel on Kungla trupp Valgas muusikalisi lavastusi välja toonud juba aastaid. 
Siiri Põld­saare eest­vedamisel on Kungla trupp Valgas muusikalisi lavastusi välja toonud juba aastaid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sel laupäeval esietendub Valga kultuuri- ja huvialakeskuses linna ühe tuntuma kultuurirühmituse MTÜ Kungla järjekordne lavateos «Rockiajastu».

Kuigi nime poolest on tegu muusikaliga, tunnistas MTÜ eestvedaja Siiri Põldsaar, et päris klassikalise nimetatud žanri kuuluva lavatükiga tegu pole. Nagu nimigi viitab, kõlavad 1980. aastate rokihitid.

«Oleme püüdnud tabada tolle ajastu vaimu ja nii on meil laval isegi tõeline stripipost,» rääkis Põldsaar, kes on ka üks kolmest etenduse lavastajast. «Näeb ka palju uhkeid parukaid ja üleüldse on tükk tugeva Broadway hõnguga. See on vägagi teistmoodi tükk võrreldes sellega, mida oleme varem teinud.»

Kunglal ongi saanud tavaks uue aasta algul Valga publikut uue lavastusega rõõmustada. Sestap hakatakse aegasti mõtlema, milline tükk järgmisena ette võtta.

«Sedapuhku oli algses valikus meil pea 20 etendust. Neist kümme panime trupis hääletusele ja lõplik valik sündis nelja kandidaadi seast,» rääkis Põldsaar. «Lõpliku valiku tegid noored. Üheks kaalukeeleks sai asjaolu, et kuna meil on nüüd ka oma ansambel Dreamband, tahtsime pakkuda neile võimalust enda oskusi näidata.»

Koostöö etenduse kolme lavastaja vahel olnud Kungla eestvedaja sõnul lausa imeline.

«Mina juhtisin protsessi. Karl Kirt tegi tööd näitlejatega, pöörates suurt tähelepanu näiteks dialoogidele. Margo Metsoja aga vaatas suurt pilti, tegeldes visuaalse poolega.»

Seejuures on kõik kolm lavastajat ka ise omas rollis laval mängimas. Kokku teeb etenduses kaasa 18 osatäitjat, kellest viis astub Kungla ridades üles esmakordselt. Peaosades on Timmu Viilup ja Carol Põldsaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles