Kodukandi ajaloo talletamine ehk Täis kui Puka pritsimees

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Me hakkasime ise tuletõrjega seotud asju otsima ja koguma,» ütles pukalane Enno Pung. Kõige rariteetsemaks eksponaadiks peab ta vana tuletõrje kella aastast 1927.
«Me hakkasime ise tuletõrjega seotud asju otsima ja koguma,» ütles pukalane Enno Pung. Kõige rariteetsemaks eksponaadiks peab ta vana tuletõrje kella aastast 1927. Foto: Arvo Meeks

Pukalased Helgi ja Enno Pung on kohaliku kultuurimaja teisele korrusele teinud muuseumi. Kuna maja minevik on seotud tuletõrjega, leiabki eksponaatide seast palju ajaloolist materjali endisaegsete kohalike vabatahtlike tuletõrjujate töömailt. Talletatud on ka endise Puka valla spordilugu.

«Kahekesi oleme seda asja siin sättinud,» lausus Otepää valla Puka kultuurimaja perenaine Helgi Pung ja vaatas muuseumi vitriinide ees otsa abikaasa Enno Pungale.

Perenaine ütles, et tal on eriti hea meel, et muuseumis on väärika koha leidnud endisaegse Puka valla spordi ajalugu. Näiteks leiab riiulitelt hulga võidukarikaid, mida kodukandi võistkonnad eri aegadel saanud on. «Tõime need endisest vallamajast siia ära, siin on neile kõige parem koht säilitamiseks ja näitamiseks,» ütles Helgi Pung, lisades, et sport on Pukas läbi aegade au sees olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles