Ravimijoobes avariitegija sai tingimisi vangistuse

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahustit tarbinud ja seejärel rooli asunud mees sõitis puruks torupiirde.
Rahustit tarbinud ja seejärel rooli asunud mees sõitis puruks torupiirde. Foto: Arvo Meeks

Valgas ravimijoobe tagajärjel liiklusõnnetuse põhjustanud mees sai kohtus joobes juhtimise eest karistuseks kuuekuulise tingimisi vangistuse.

Arsti välja kirjutatud retseptiravimite mõju all olev 54-aastane mees ei tulnud Valgas mullu 22. septembril toime vasakpöörde sooritamisega ja sõitis sõiduautoga Škoda Fabia läbi torupiirete kõnniteel olevale kohvikualale.

Kokkupõrkest piirdega sai Škoda kergemaid vigastusi ja selle juht pääses ehmatusega. Katkenud torust sai aga löögi 79-aastane naine, kes toimetati Valga haiglasse kontrolli.

Mees ütles, et oli tarvitanud erinevaid rahusteid. Tal olid ka tõsised koordinatsioonihäired. Politsei kinnitas, et Škodat juhtinud mees oli liiklusõnnetuse toimumise ajal psühhotroopse aine tarvitamise mõju all ehk niinimetatud ravimijoobes ning tema suhtes alustati kriminaalmenetlust joobes juhtimise paragrahvi järgi.

Kokkuleppe järgi süüdistatakse meest selles, et ta juhtis autot, kuigi tarbis retseptiravimit Bromasepaam, mille arst talle välja kirjutanud oli. Tegemist on narkootilise ja psühho- troopse ainega. Paraku eiras mees ravimi infolehel olevat hoiatust ravimi mõjust sõiduki juhtimisele.

Mees pääseb vangiminekust, kui ei pane aastase katseaja jooksul toime uut kuritegu ja täidab käitumiskontrolli ajaks pandud kontrollnõudeid ja kohustusi, näiteks elab kohtu määratud alalises elukohas ja ilmub kriminaalhooldusosakonda registreerimisele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles