Valgamaa ootab kandidaate maakonna teenetemärkidele

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariigi 90. sünnipäeva aktusel anti Valga konstaablijaoskonna juhtivkonstaablile Silver Sildnikule, kes on korravalvurina töötanud juba 1978. aastast, üle Valgamaa Teenetemärk.
Eesti Vabariigi 90. sünnipäeva aktusel anti Valga konstaablijaoskonna juhtivkonstaablile Silver Sildnikule, kes on korravalvurina töötanud juba 1978. aastast, üle Valgamaa Teenetemärk. Foto: Heino Käos

​Valgamaa Omavalitsuste Liit ootab taotlusi maakonna teenetemärkidele 11. veebruariks 2019.

Valgamaal antakse sellel aastal juba kolmeteistkümnendat korda välja maakonna teenetemärke. Traditsiooniliselt antakse aumärke  Eesti Vabariigi aastapäeval. Tänavu tähistatakse Eesti Vabariigi 101. aastapäeva.

Valgamaa Vapimärk on maakonna kõrgeim autasu, mis antakse elutöö eest neile, kes oma töö ja tegevusega on kaasa aidanud maakonna arengule.

Valgamaa Teenetemärk on mõeldud neile, kes oma töö ja tegevusega on panustanud Valgamaa arengusse või kes on silma paistnud märkimisväärse, maakonna jaoks olulise teo või saavutusega.

​Taotlusi ja ettepanekuid teenetemärkide andmiseks võivad esitada Valga maakonna vallavalitsused ja volikogud, Valgamaal tegutsevad juriidilised isikud, erakonnad, liidud, ühingud, seltsid, klubid ja eraisikud.

​Taotlused ja ettepanekud palume esitada kirjalikult või elektrooniliselt Valgamaa Omavalitsuste Liidule (Kesk 11, 68203 Valga, e-post: valgamaa@valgamaa.ee ) hiljemalt 11. veebruariks 2019.

​Taotluste vormid ja lisainfo teenetemärkide kohta on leitav aadressilt http://valgamaa.ee/uldinfo/valgamaa-omavalitsuste-liit/valgamaa-vapimark-ja-valgamaa-teenetemark/ . Samas on leitavad ka Valgamaa Vapi- ja Teenetemärgi saajad läbi aegade.

​Valgamaa Vapi- ja Teenetemärkide kavandite autor on heraldikaekspert Priit Herodes, metallitööd teostas OÜ Sporrong Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles