GALERII: Põlvamaa jagas Moostes tunnustusi

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Moostes Teguseva MTÜ Vanaajamaja koolituskeskuse saalis jagati reede õhtul tunnustusi Põlva maakonna parimatele spordi- ja kultuurivaldkonna inimestele. Põlvamaa Kultuuripärli tiitli pälvis lõõtspillimeister Heino Tartes.

Eesti kultuurkapitali Põlvamaa ekspertgrupp ja Põlva maakonna spordiliit tunnustasid reedel 2018. aasta preemiate laureaate, maakonna parimaid sportlasi ja terviseedendajaid.

Põlvamaa Kultuuripärl 2018 tiitli pälvis tuntud lõõtspillimeister Heino Tartes suure panuse eest pärimuskultuuri säilitamisel ja edasikandmisel Põlvamaal ning silmapaistvate esinemiste eest EV 100 sündmustel Euroopa pärandkultuuriaastal.

Kultuuri elutööpreemia pälvis Reet Kappo kauaaegse viljaka töö eest raamatukogunduses, Kappo on Keskraamatukogu juhina hea seisnud Põlva maakonna raamatukogude töö korraldamise eest aastakümneid.

Aasta parima naissportlase tiitli pälvis orienteerumisklubi Põlva Kobras orienteeruja Annika Rihma, kelle eredaimad tulemused on saavutatud orienteerumisjooksu maailmameistrivõistlustelt.

Aasta meessportlaseks valiti Kagu Motoklubi krossisõitja Andero Lusbo. Noor mees on jõudnud rahvusvahelisel tasemel konkurentsi.

Aasta võistkond on Põlva Serviti käsipallimeeskond kooseisus Jürgen Lepasson, Anatolii Chezlov, Kristjan Muuga, Hendrik Varul, Ülljo Pihus, Raiko Rudissaar, Eston Varusk, Henri Sillaste, Roman Aizatullov, Denis Lõokene, Siivo Sokk, Indrek Neeme, Henri Hiiend, Mario Karuse, Carl-Eric Uibo, Sander Sarapuu, Sergei Liubchenko, Martin Gristšuk, treenerid Kalmer Mustin ja Rein Suvi.

Aasta treener on Põlva Käsipalliklubi treener Kalmer Musting, kes viis oma juhendatavad Eesti meistritiitlile neljas vanuseklassis – C-, D- ja A-vanuseklassside noormehed ning mehed.

Aasta noorsportlaseks neidude hulgas valiti orienteerumisklubi Põlva Kobras orienteeruja Johanna Laanoja. Neiu tegemisi iseloomustab pühendumine – olgu selleks siis õppimine, sportimine, viiuli mängimine või laulmine.

Aasta noorsportlase tiitli noormeeste hulgas teenist Põlva maadlusklubi Lapiti maadleja Hanno Kääri, kelle eesmärgid on suured ja tegemised  väiksematele maadlejatele eeskujuks.

Aasta seenior on maailmameistrivõistluste karastusega Eesti naiste orienteerumise eliiti kuuluv „raudne leedi“ Saima Värton. Tema koduklubi on samuti orienteerumisklubi Põlva Kobras.

Aasta väike võistkond on orienteerumisklubi Põlva Kobras N16 teatejooksu võistkond, kuhu kuulusid Anete Saar, Geteli Hanni ja Johanna Laanoja. Aasta väike võistkond saavutas esikoha orienteerumisjooksu Eesti meistrivõistlustel N16 vanuseklassis.

Aasta Tegu 2018 kultuuris kuulub MTÜ-le Virbel. Aasta teo tulemusel valmis eesti pärimuse baasil Mooste Rahvamuusikakooli rahvapilliõpetajate sulest kolm unikaalset e-õpikut. Rahvusvahelise Erasmus koostööprojekti Rahvapillide õppimise ja õpetamise metoodika koostamine ja praktikate vahendamine“ toel valmisid rahvapärase viiuli, teppo-lõõtsa ja rahvakandle mänguõpetused.

Aasta Tegu 2018 spordis anti rahvusvahelise motokrossi „Isad ja pojad“ korraldamise eest Kagu Motoklubile, preemia võttis vastu Avo Lusbo

Aasta Tegijaks 2018 kultuuris nimetati Maiu Vares, kes on andnud suure panuse Räpina kui piirkonna tutvustamisele. Ta on teinud näitusi Põlva- ja Võrumaal ning tutvustanud Põlvamaad naaberriikides.

Aasta Tegija 2018 spordis on Ingrid Muuga Põlvamaa spordielu elavdamise eest.

Aasta tervise ja turvalisuse edendaja on Peeter Tigas, kes on staažikas päästeala töötaja. Tema südameasjaks on ennetustöö valdkond ja noorte harimine.

Aasta tervisetegu 2018 on Põlvamaa lasteaedade koolieelikute spordifestival, korraldajaks Saverna lasteaed Sipsik. Tänaseks on korraldaja rollis olnud peaaegu kõik lasteaiad, mõni isegi mitu korda. Põlvamaa koolieelikute spordifestivali peetakse Põlvamaal alates 2002 aastast.

Toetamaks tervise- ja harrastusspordi arengut maakonnas valitakse alates 2005. aastast alates Põlvamaa sportlikum perekond. Selle tiitli pälvis seekord perekond Piirimaa. Põlvamaa sportlikum perekond 2018, ema Jana, isa Kalju ja tublid-usinad neiud Katrin, Karmen, Karina ja Kätlin, elab Põlva vallas, Tilsi külas.

Põlva Maakonna Spordiliidu juhatus otsustas Põlvamaa spordi toetajaks aastal 2018 kuulutada AS Pinest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles