GALERII: Muusikali esietendus läks täismajale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valgas tegutsev MTÜ Kungla tõi lavale järjekordse tüki. Sel korral esietendus Valga kultuurikeskuses muusikal «Rokiajastu».

«Meil on kohti veel näiteks 15.–16. reas,» öeldi mõni minut enne etenduse algust piletijärjekorras seisnud külastaja üllatuseks. Tõepoolest, oli ju alles nädal tagasi Piletilevi kodulehel kirjas, et saadaval on 280 vaba kohta. Nüüd tuli leppida sellega, mis veel olemas oli, sest paremad kohad olid müüdud. ju. Saal oli täis, õhus ootusärevust ning särtsu.

Üllatusi täis etendus

Elevuseks oli ka põhjust. Nimelt on muusikali osatäitjad Valgamaa noored, kelle sõbrad-sugulased moodustasid osa publikust. Lisaks oli tegu MTÜ-le Kungla sisult veidi tavatu muusikaliga. Kui varem on lavale toodud peamiselt poeetilisi lugusid müütilistest või kaugetest aegadest, siis sel korral tuli etendamisele Hollywoodi filmil «Rock of Ages» põhinev raju muusikal «Rokiajastu», milles rulluvad lahti Los Angelese kuulsaima rokiklubi Bourbon Roomi võitlused ellujäämise nimel.

Kahe vaatusega etendus oli täis üllatusi, mis vahest panid proovile ka mõne pealtvaataja närvikava. Kaasa haarati publik, kes hoogsate lugude saatel kaasa plaksutas. Kohati kostusid saalist valjuhäälsed kommentaarid või kiidusõnad näitlejatele. Suur menu saatis massistseene, kus 18 noort lava laulu ja tantsuga täitsid. Puudu ei jäänud ka armastusest, mis erinevalt varasemates muusikalides mängitule üsnagi füüsiliseks läks. Etendus lõppes püstitõusnud publiku ovatsiooniga ning rokklaulu kordamisega.

Nagu MTÜ Kungla muusikalidele tavaks, tõlgiti paljudele tuntud ingliskeelsed lood eesti keelde, sealhulgas eestistati «I Love Rock’n’roll», «Wanted Dead or Alive», «Just Like Paradise», «I Want To Know What Love Is» ja «I Wanna Rock» Laval mängis pille Dreamband, kes tekitas tunde, nagu oleksime rokk-kontserdil.

Uljad ja silmapaistvad rollilahendused

Kuigi osatäitjaid oli hulganisti, jäid tahes-tahtmata meelde need, kes kõige enam aega laval olid või mängisid väga silmapaistvat tegelast.

Maatüdrukut kehastanud Carol Põldsaar pälvis oma soololaulude eest mitmel korral publiku kiiduavaldusi. Võib-olla just tänu oma noorusele mõjus tema mängitud tegelase uljus väga siirana.

Kui Karl Kirt mainis enne esinemist Tõrva Raadios antud intervjuus, et temal tuleb koos partneriga duetti laulda, ei oodanud ilmselt keegi seda, kuidas ja kellega see teoks sai. Igal juhul pakkus lahendus lõbu ja nalja. Samuti tekitas naerupahvakuid tema mängitud striptiisibaarikülastaja tegelaskuju.

Ilmselt kõige rokilikuma soenguga Steven Elvet suutis üllatada oma rolli tõetruu sissemängimisega. Ta kehastas lustlikku vaba hingega rokkarit, kes teeb seda, mis tal parasjagu pähe tuleb, saates kõiki sinnagi, kuhu päike ei paista.

Meeldejäävates rollides olid ka Kristina Korobova, Andre Pundonen, Margo Metsoja, Timmu Viilup. Teistes ja sugugi mitte vähemtähtsates lõid kaasa Anna-Kaisa Nõmme, Emma Laureen Paul, Greete Riik, Heliisa Mets, Kaidar Kängsepp, Kristo Põldsaar, Lauri Tiirats, Marietta Juurikas, Reelika Savi, Romet Lepik ja Siiri Põldsaar.

Muusikali lavastasid Siiri Põldsaar, Margo Metsoja ja Karl Kirt. Mainimata ei saa jätta ka heli- ja valgustehnikute pingutusi etenduse õnnestumiseks.

Juba kuu aja pärast on võimalik lavateost näha Põlvas ning kindlasti mängitakse peale muude Eesti paikade seda veel korra ka Valgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles