Maantee Lätist Venemaani tehakse korda

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia-Pihkva maantee.
Riia-Pihkva maantee. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Maanteeamet jätkab eeloleval suvel Eestit läbiva Riia-Pihkva põhimaantee rekonstrueerimist tehes korda kaks lõiku kogupikkusega 9,7 kilomeetrit, sealhulgas Misso alevikku läbiva lõigu.

Remonti lähevad Missokülä-Hindsa vaheline 7,7 kilomeetri pikkune lõik ning samuti paari kilomeetri pikkune Misso alevikku läbiv lõik.

Ameti teatel eemaldatakse ehituse käigus külgnähtavuse parandamiseks võsa, remonditakse tee muldkeha, ehitatakse uus dreenkiht, kaevatakse ja puhastatakse kraavid, remonditakse vanad ja ehitatakse uued truubid. Uueks teekatteks on kavandatud kahekihiline asfaltbetoonkate.

Misso aleviku sissesõidusuundadele ehitatakse suunamuuterajad ehk šikaanid ja alevikku läbiv teelõik valgustatakse. Rajatakse 1,5 km ulatuses jalg- ja jalgrattateid ning rekonstrueeritakse Misso parkla. 

Riia-Pihkva ja Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa maantee ristmik kanaliseeritakse tõstetud liiklussaarte abil.

Tööde maksumus on prognoosi kohaselt 5,4 miljonit eurot.

Detsembri lõpus välja kuulutatud riigihankele saavad ettevõtted teha pakkumisi 18. veebruarini.  Eeldatavalt mais algavad teetööd kestavad seitse kuud.

Läinud aastal rekonstrueeriti Riia-Pihkva maantee Läti-poolne osa ehk Tsiiruli-Missokülä vaheline 11,6 kilomeetripikkune lõik kogumaksumusega 5,1 miljonit eurot. Mulluse hanke võitis AS Nordecon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles