Võrumaal lõhuti mootorsaanidega kuuseistikuid (1)

Siim Saavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruusmäe parklas pandi mootorsaanid autode peale ja sõideti koju. 
Ruusmäe parklas pandi mootorsaanid autode peale ja sõideti koju. Foto: Kalev Orgla

4 aastat tagasi istutas Kalev Orgla poeg Kärina külas maalapile kuuseistikuid. Abis käisid ka pereliikmed, sõbrad ja tuttavad. Istikud olid poja kingitus oma tütrele ning seetõttu väga emotsionaalse väärtusega. Nädalapäevad tagasi sai Kalev aga naaberkrundi perenaiselt kõne, kes ütles, et kuuseistikute vahel kihutavad suurel kiirusel mootorsaanid.

Ta võttis selle teadmiseks ja läks järgmisel päeval maalapile asja uurima. Kohale jõudes selgus kurb tõsiasi. Uljad paarutajad olid osadest istikutest lihtsalt üle sõitnud ning need hävitanud. «Väga palju emotsiooni oli nendes istikutes. Mu pojatütar oli väga šokeeritud, kui ta sellest kuulis,» ütles Orgla. Tulevaste kuusepuude kasvatamine polnud lihtne, sest neid tuli iga aasta hooldada. Isegi metsloomade tõrjumiseks paigaldati istikutele vastavaid kaitsevahendid. Istikute kõrgus on praegu kuni 30 sentimeetrit ja neid on lume sees keeruline näha. Mootorsaanide vastu väikestel kuusepuudel kaitset polnud. Õnneks sõitsid mootorsaanid ühes jäljes ja seetõttu said kannatada vaid osad kuuseistikud. «Ülesõidetud istikutest enam vist elulooma ei saa,» tõdes mees.

Mees hakkas sõitjaid jälitama

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles