Valimiste propagandat üle kooliläve ei lasta

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru gümnaasiumi direktor Karmo Kurvitsa sõnul jäävad valimiseelsetel kuudel kooli uksed poliitikutele suletuks.
Võru gümnaasiumi direktor Karmo Kurvitsa sõnul jäävad valimiseelsetel kuudel kooli uksed poliitikutele suletuks. Foto: Arvo Meeks

Koolid tegelevad õppetöö kõrval enne riigikogu valimisi ka sellega, et tagada õpilastele ja töötajatele poliitiliselt neutraalne ja reklaamivaba õppekeskkond. Näiteks Võru gümnaasium pani kokku lausa dokumendi, milles kirjas valimisperioodi teabelevi hea tava.

Gümnaasiumi direktori Karmo Kurvitsa sõnul on seal kirjas põhimõtted, mille järgi lastele infot jagatakse. Koolis pole lubatud propageerida ühegi erakonna, valimisliidu või üksikkandidaadi poliitilist maailmavaadet.

«Oleme poliitilise reklaami suhtes oma põhimõtted läbi mõelnud, koostanud vastava dokumendi ja püüame seda nüüd järgida,» rääkis Kurvits. «See on soovitus kõigile, et kool peab jääma mistahes valimistel erapooletuks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles