Võrumaal süttinud maja pandi tõenäoliselt põlema

Siim Saavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline nägi maja välja siis, kui päästeamet hommikul kohale jõudis.
Selline nägi maja välja siis, kui päästeamet hommikul kohale jõudis. Foto: Päästeamet

Esmaspäeva hommikul kella kaheksa ajal jõudsid päästjad Raiste külas asuva maja juurde, mis oli juba suures osas tuleroaks langenud. Päästeameti menetlejatele tekitas küsimusi aga see, kuidas sai mahajäetud ja elektrita maja teine korrus lihtsalt põlema minna. Eemalt metsast jalatsijälgede leidmine paljastas võimalikke tagamaid.

Päästjad olid kella üheteistkümneks lahkunud. Peale kolme tundi kustutusi suutsid nad leegid kontrolli alla saada. Nende kohad võtsid üle kaks päästeameti menetlejat, kes üritasid selgeks teha põlengu põhjuseid. Maja ja selle ümbrust uuriti põhjalikult ning jäädvustati sellest ka mitu pilti.

Nende arvates oli väga tõenäoline see, et vana maja süütati. Seda sellepärast, et maja oli mahajäetud ja selles puudus elekter. Kahekorruselise maja ümber oli küll paar elektriposti, kuid ühtegi liini majaga ühendatud polnud. Selline maja iseenesest põlema ei lähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles