ATVde juhid sattusid õnnetustesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ATV. Foto on illustratiivne.
ATV. Foto on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Politsei on sel talvel tegelenud mitme juhtumiga, kus ATV-de või mootorsaanide juhid on õnnetustes viga saanud. Põhjused on olnud hooletus, liiga uljad sõiduvõtted ning ka purjus pea. Politsei rõhutab, et olgu tegu tänava, metsatee, põllumaa või ka järvejääga – purjuspäi ei tohi ühelgi juhul mootorsõidukit juhtida.

Politsei tõi siinkohal ka näiteid viimase kahe kuu juhtumitest Lõuna-Eestis.

Valgamaal sõideti mootorsaanidega maastikul, kui manööverdamisel sattusid kaks saani üksteisele liiga lähedale nii, et ühe mehe jalg sai tõsiselt viga ja hakkas veritsema. Mees viidi traumapunkti.

Põlvamaal sõitis üks mees põllul mootorsaaniga nii, et saan käis ühel hetkel kummuli. Kiirabi andis talle esmaabi.

Teisel juhul teatati Põlvamaal ATV juhist, kes rallib ringi ja ohustab teisi. Politseid märganuna hülgas juht ATV ning põgenes. Registreerimata ATV võttis politsei hoiule.

Võrumaal kukkus sõidu pealt ATV-lt maha taga istunud kaasreisija, kes sai viga ja viidi haiglasse. Kasutati küll kiivreid, ent mõlemad sõitjad olid alkoholi tarvitanud.

Ka paiskusid Võrumaal kaks ATVga järvejääl sõitnud meest ümber nii, et said eluohtlikke vigastusi ja üks kaotas teadvuse. Nad viidi raskete vigastustega haiglasse. Kaitsekiivreid mehed ei kasutanud.

Jõgeva patrullpolitseinik Arsi Alavere tõdes, et kui liikluses tekitab lumine talv üksjagu segadust, siis maastikusõiduki omanikele on selline ilm hoopiski kaelasadanud õnn ning võimalus oma sõidukid talveunest äratada ning hooaega nautida. «Kuid nendegi masinate juhtidel tuleb meeles pidada, et maastikul liikudes tuleb sõiduks leida seadusega ettenähtud koht ning seejuures arvestada ka liiklusseaduse ja ohutusnõuetega ning tagada sõitmisel enese ning kaasasõitjate turvalisus, sest hooletusel võivad olla kurvad tagajärjed.»

     

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles