Galerii: Valgas prõmmutas luulet 14 noort poeeti

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valgamaa neljas Luuleprõmm sai teoks neljapäeval Tiina Loomemajas. Osales 14 luulelembest noort, kes esitasid oma loomingut, kirjutab Valga vallavalitsus oma Facebooki-lehel.

Võisteldi kolmes vanuserühmas: 7–11-, 12–15- ja 16–20-aastased, kus selgitati välja parimad.

Valgamaa au lähevad 8. veebruaril toimuvale luuleprõmmumise Eesti meistrivõistlustele kaitsma noorimast vanuserühmast Valga põhikooli õpilane Keiro Ilves (õpetaja Tiina Lillemets), 12–15-aastaste vanuserühmast Valga põhikooli õpilane Elisabeth Uibo (õpetaja Ene Sõstar) ja vanemast vanuserühmast Valga gümnaasiumi õpilane Sandra Vaikla.

Eripreemiad tubli luuletuse esituse eest pälvisid Valga põhikooli õpilased Inessa Jallai (õpetaja Tiina Lillemets) ja Kirke Tamm (Ulvi Karu).

Kokku osales luulevõistlusel 14 noort luuletajat kolmest koolist: Valga põhikoolist 11, Valga Priimetsa koolist üks ja Valga gümnaasiumist kaks noort poeeti.

Noorte etteasteid hindas kolmeliikmeline žürii koosseisus Valga keskraamatukogu direktor Endla Schasmin, infojuht Helve Braun ja Valga vallavalitsuse meediaspetsialist Sirje Lemmik.

«Kõik noored, kes täna siia oma loomingut esitlema tulid, on tunnustamist väärt ja žüriil polnud sugugi kerge parimaid valida. Tänane otsus on nende kolme inimese arvamus ja ärge laske endid sellest heidutada, kui te parimaks ei osutunud. Tõde, kes teist tuntuks saab, selgub alles tulevikus. Kirjutage luuletusi edasi ja kohtume juba järgmisel aastal,» ütles žürii esimees Endla Schasmin.

Luulevõistluse korraldajaks on Valga keskraamatukogu lastekirjanduse osakond. Kõiki osalejaid peeti meeles tänukirjaga. Parimad pälvisid lisaks karvase mänguasja või maiusekoti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles