Küsitlus: kuidas hindate teedehoolduse kvaliteeti?

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Lukk.
Aivar Lukk. Foto: Siim Saavik

Aivar Lukk, töötu

No talvel ikka oleks vaja rohkem lund tõugata. Aga siin tõugatakse ainult poolikult. Mul maja lähedal käis sahk ja lükkas kõnniteedelt sõiduteele lume. Pärast pidid elanikud ise tee puhtaks lükkama. Üks ütles veel, et kutsume saha uuesti lükkama, aga selle jaoks pole ju raha. Nii tuleb tõugata, et kõik puhas oleksm mitte nii, et pärast tuleb tehtud töö veel ümber teha. Muud ma ei oskagi öelda. Ega see lume lükkamine on üks naljakas asi. Lükkad ära ja pärast sajab uuesti täis. Mis sellest siis kasu on. Kuigi ma ise autoga ei sõida, siis tunduvad need teed tunduvalt paremini lahti lükatud kui jalakäijate omad.

Aleksandr Keevik.

Siim Saavik

Aleksandr Keevik, pensionär

Vähe ikka hooldatakse. Eriti kõnniteid. Riik peaks seda asja rohkem rahastama. Siin plöga on nii palju ja jalad on niisked. Keegi ei viitsi kõnniteid korralikult koristada. Vahest harva näen ikka mõni lumesahk lükkab, aga eks nad vast öösel lükkavad. Ma arvan, et neil pole raha, et korralikult kõnniteid hooldada. Samas vanasti oli olukord veel hullem. Ma olen ise juba pensionär ja ei jõua lund lükata.

Janek Raudsepp.
Janek Raudsepp. Foto: Siim Saavik

Janek Raudsepp, töötu

Teeolud võiksid paremad olla. Tegelikult on ikka päris jama. Ma ei tea, kes seda asja siin korraldab. Sool võiks olla või midagi muud maas või kasvõi liiv. Siin tapad ennast ära. Ma olen ikka tänaval paar korda kukkunud ka, aga õnneks viga pole saanud. Ma olen noor mees veel, aga mõtle kui vanemad inimesed kukuvad.

Neid tänavaid võiks rohkem lükata ja puhastada. Hommikul kuue ajal siin käib sahk. Nad ikka lükkavad, aga mitte kõike. Vanasti ikka liivatati ka tänavaid, aga praegu küll näha ei ole. Mul oli vähemalt majakaaslane, kes otsustas maja ette tuhka panna. Aga sa tead milline pärast trepikoda oli. Aga muidu inimesed ei viska ise midagi oma maja ette maha. Natukene labidaga lükkavad ja kõik. Ega masinad maja eest lund lükkama ei tule. Ma olen oma maja eest suure platsi mitu korda lükanud ära. Ei tea, kas hooldajad hoiavad kütet kokku või lihtsalt ei taha lükata neid lahti. Praegu õnneks ei ole lund nii palju, kui siin natuke aega tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles