Setomaa muuseumid ühinesid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm Setomaa muuseumi töötavad nüüd ühise asutusena. 
Kolm Setomaa muuseumi töötavad nüüd ühise asutusena. Foto: Seto Muuseumid/Facebook

Jaanuarist ühinesid kolm Setomaa muuseumi Obinitsas, Saatses ja Värskas, kandes nüüd koondnimetust Setomaa Muuseumid.

«Koos jõuame rohkem,» kinnitas ühendasutuse juhiks valitud Merily Marienhagen. «Arvan, et see on väga positiivne muudatus.»

«Eks me ole kogu aeg asju ühiselt teinud,» tõdes Värska talumuuseumi müügijuht Evi Rohtla. «Nüüd oleme ka ametlikult ühe katuse all. Igapäevatöös esialgu ei meie, Obinitsa ega Saatse muuseumi jaoks ilmselt midagi eriti ei muutu. Ehk tulevad aga mingi aeg ühised piletid ja üritused.»

Ka Marienhagen kinnitas, et ühised ettevõtmised on tulekul – koos on ju koormat kergem kanda. «Teisalt on oluline, et töö nii palju ei kattuks. Iga muuseum peaks veelgi selgemalt leidma oma niši. Näiteks Värskas on tugev arhitektuuripool, Obinitsas laulukultuuri puudutav osa, oma nägu on ka Saatse muuseumil. Temaatilist kattuvust peaks jääma vähemaks, aga kuidas see jaotus täpsemalt kujuneb, näitab aeg.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles