Otepää MK-etapil võistleb 19 eestlast

Madis Perli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Head šansid usutakse sprindis olevat Võru suusaklubi esindaval Raido Ränkelil. 
Head šansid usutakse sprindis olevat Võru suusaklubi esindaval Raido Ränkelil. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Sel nädalavahetusel, 18.–20. jaanuarini kogunevad Otepääle maailma parimad murdmaasuusatajad, et selgitada välja Coop FIS murdmaasuusaamise maailmakarikaetapi võitjad klassikatehnika sprindis ja 10 või 15 kilomeetri distantsil.

Kui eelmisel talvel Otepää maailmatippe ei võõrustanud, siis tänavu ollakse taas maailmakarika karussellis ja on võimalus rahvusvahelises telepildis Eestit tutvustada. Kui kaks nädalat tagasi oli ajaloolisel kahevõistluse maailmakarikaetapil võistlustules Kristjan Ilves ja naiste kontinentaalkarikasarja arvestuses võistlesid Annemarii Bendi ja Triinu Hausenberg, siis murdmaasuusatamise MK-etapile on Eesti Suusaliit registreerinud 19 sportlast. Nende hulgas on ka mitu Põlva-, Valga- ja Võrumaaga seotud suusatajat.

Naistest esindavad Eestit Mariel Merlii Pulles, Anette Kasemets ja Johanna Udras.

Meestest on stardis Marko Kilp, Karel Tammjärv, Raido Ränkel, Henri Roos, Andreas Veerpalu, Algo Kärp, Kaarel Kasper Kõrge, Kristjan Koll, Mart Kevin Põlluste, Karl Sebastian Dremljuga, Albert Unn, Art Kristjan Olesk, Kaivo-Mart Kangro, Martin Nassar, Risto Vaher ja Karl Erik Rabakukk.

Laupäeval sõidetakse sprindid. Naistel on raja pikkus 1,3 ning meestel 1,6 kilomeetrit klassikatehnikas.

Team Haanja ja Eesti murdmaasuusakoondise treener Anti Saarepuu ütles möödunud aasta lõpus antud intervjuus, et Otepää maailmakarikaetapp on sportlastele väga oluline. «Kuna veebruari lõpus algab suusa MM Seefeldis, on üks eesmärkidest kindlasti maailmameistrivõistlused. Sportlased on öelnud, et meil on nagu kaks MMi sel aastal. Otepää maailmakarikas kodus on paljudele sportlastele sama tähtis kui see MM. Need kaks suusapidu on meie selle aasta võistlused number üks,» sõnas Saarepuu hooaja alguses.

Otepääl läheb suusapidu lahti juba täna õhtul kell 18, kui stardib traditsiooniline sprindivõistlus hooldemeeskondadele (3 x 1 km). Võitu läheb kaitsma Venemaa määrdetiim. Tund pärast seda algab avatseremoonia.

Laupäeval sõidetakse sprindid. Naistel on raja pikkus 1,3 ning meestel 1,6 kilomeetrit klassikatehnikas. Kell 11.25 sõidetakse kvalifikatsioonid ehk selgitatakse mõlemas arvestuses välja 30 paremat, kes pääsevad veerandfinaali.

Laupäeval on lisaks kavas Eesti meistrivõistlused Big Airis Väikese Munamäe suusakeskuses, eelvoorud algavad kell 12 ning finaalid 16. Terve päeva vältavad Tehvandi lumevõrkpalliväljakutel Eesti lahtised meistrivõistlused lumevolles.

Pühapäeval on kavas pikemad distantsid. Naised peavad võtma kaks ning mehed kolm korda viie kilomeetri pikkusele ringile jäävat kuulsat Tehvandi tõusu. Kell 10.30 on start naistele ning 14 meestele.

Laupäeval ja pühapäeval on Tehvandil ka Eesti toidu pidu, kus pakutakse eestimaist toitu ja jooki otse Eesti tootjatelt.

LÕUNA-EESTI SPORTLASED MK-ETAPIL

Võrumaa

  • Johanna Udras
  • Marko Kilp
  • Raido Ränkel
  • Karl Sebastian Dremljuga
  • Art Kristjan Olesk
Valgamaa
  • Mariel Merlii Pulles
  • Andreas Veerpalu
  • Albert Unn
Põlvamaa
  • Anette Kasemets
Allikas: Eesti Suusaliit

FAKTID

  • Esimest korda peeti murdmaasuusatamise maailmakarikaetapp Otepääl 20 aastat tagasi.
  • Nüüd saab MK-etapp Otepääl teoks 15. korda.
  • Rajal saab kaasa elada 19 eestlasele.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles