Politsei pedofiilipaanikast: ohtu kellelegi ei ole

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Kais 
Marek Kais Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sotsiaalmeedias levima hakanud teave võimaliku pedofiili tegutsemisest Valgamaal pani politsei kiiresti tegutsema. Korrakaitsjate kinnitusel postituses kirjeldatu tõele ei vasta ning ohtu kellelegi ei ole.

«Tähelepanu, lastevanemad! On märgatud võimaliku pedofiili tegutsemist! Aasta esimestel nädalatel on tulnud lastelt Sangastes, Keenis ja Tsirguliinas erinevaid teateid võõra meesisiku kummalise käitumise kohta,» kirjutati Facebooki-postituses.

Postituses märgiti, et lastele on pakutud maiustusi ja kutsutud autosse: «Lausa siinsamas Sangaste kaupluse parklas. Teave on edasi antud ka politseile. Palun südamest lastevanematel oma lastele taas korrata: võõraga kaasa ei minda ja temalt midagi vastu ei võeta. Hädaolukorras tuleb appi karjuda, mitte loota enda jõule.»

Postituse tegija palus vanematel püüda tuvastada, kellega laps sotsiaalmeedias suhtleb. «Lapsed omakorda – kui teid võtab auto peale ka tuttav inimene, andke vanemaile teada, kus olete ja kellega, vältimaks asjatut muret. Niisama ka täiskasvanud, kes suhtlevad lastega või paluvad nende abi, andke omal algatusel vanemaile teada, kus ja milleks nende laps viibib,» pandi südamele. «Kõik, mis toimub väljaspool kooli ja kodu, olgu lastevanemate kontrolli all! Antagu mulle andeks minu hädaldav toon, aga tegemist pole kaugeltki väikese ohuga. Asi võib olla enam kui tõsine.»

Valga piirkonnapolitseinik Marek Käis ütles, et politsei veendus, et tegu on arusaamatusega. «Lastele ei ole keegi püüdnud kahtlaselt läheneda või veel vähem neid kuritarvitada,» kinnitas ta.

«Muidugi tuleb ettevaatlik olla ning lastel vältida kontakti kahtlaselt käituvate võõrastega, veel vähem minna nendega kaasa või istuda võõra autosse,» lisas Käis. Ta ütles aga veel, et Valgamaa lastel ja nende vanematel selle info pinnalt põhjust paanikaks pole. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles