Lapsi kooli transportival bussil puuduvad turvavööd (1)

Siim Saavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui bussis on turvavöö, siis tuleb see sõites kinnitada. 
Kui bussis on turvavöö, siis tuleb see sõites kinnitada. Foto: Elmo Riig

Toimetuse poole pöördus murelik lugeja, kelle sõnul sõidavad tema lapsed Hargla kooli bussiga, millel puuduvad turvavööd.

«Kuna selle bussiga liikleb pea kogu Hargla koolipere ja vaadates, mis liikluses igapäevaselt toimub ja arvestades raskeid ilmaolusid, on minu kui lapsevanema mure põhjendatud,» kirjutas ta. Tema sõnutsi on üllatav, et sellised bussid üldse maakonnaliinil sõidavad.

Tegemist on GoBusi liiniga 376, mis sõidab liinil Tõrva-Valga-Võru ning mille trassile jääb ka Hargla kooli peatus. GoBusi logistik Henri Pokk kommenteeris, et bussil ei pea olema turvavöösid, kui valmistajatehas pole seda ette näinud. Ettevõttele teadaolevalt nõuab riik alates 2015. aastast kehtima hakanud uutes maakonnaliinide veolepingutes turvavöödega busside kasutamist.

«Hea uudis on see, et alates järgmisest nädalast oli meil niikuinii plaanis vahetada liinil teenindav buss uuema vastu, kus istmetel on turvavööd,» ütles Pokk. Ta lisas, et kui bussil on turvavööd olemas, tuleb need kindlasti ka kinnitada. Turvavöödega on varustatud ka uued bussid, mis GoBus toob Valgamaa teedele septembrikuus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles