Võrumaa kultuurivedur hoogu maha ei võta

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmar Kudu Võru puhkpillifestivali kontserdil. 
Ilmar Kudu Võru puhkpillifestivali kontserdil. Foto: Madis Eiche

Võrumaa kultuuriveduril Ilmar Kudul ei õnnestu hoogu maha võtta. 82-aastane mees otsib praegu kohta, kuhu majutada augustis puhkpillifestivalil 80-liikmeline Saksamaa noorteorkester. Tippmuusikud sõidavad kohale bussiga, mille taga vonkleb pasunaid ja trompeteid täis järelkäru.

Kudu on elupõline võrukas. Kuigi mees lõpetas 1955. aastal Võru tööstustehnikumi mööbli- ja puidutöötlemise erialal, on tema elu veerenud mööda kultuurirada. Võrumaal teatakse teda kui näitlejat, kultuurimaja Kannel ja Kubija laululava ehitustööde eestvedajat ning muusikakooli juhti.

Aasta alguses Vastseliina piiskopilinnuses korraldatud Võru maakonna kultuuritöötajate tunnustusõhtul anti Kudule üle elutööpreemia. Kauaaegsele kultuuri- ja orkestrimuusika edendajale tegi tunnustus küll heameelt, kuid kultuurivedur pidureid praegu veel ei vajuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles