Kodutütred kuulutavad 87. sünnipäeval välja Aasta Pärli tiitlisaajad

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutütred.
Kodutütred. Foto: Kaitseliit

19. jaanuaril tähistavad Kodutütred oma 87. aastapäeva Põlvamaal Räpina Aianduskoolis. Esmakordselt tunnustatakse silmapaistvamaid liikmeid, toetajaid või ettevõtmisi Aasta Pärli auhinnaga.

Kodutütarde aastapäevale tulevad kokku noortejuhid, tublimad kodutütred ja toetajad üle Eesti. Pidulikul vastuvõtul tunnustatakse aktiivsemaid organisatsiooni liikmeid autasude ja teenetemedalitega.

“Meie tublid kodutütred on oma oskuste ja teadmistega teistele eeskujuks ning kindlasti on paljud nendest tulevikus meie riigis otsustajate hulgas. Lisaks on sajad noortejuhid teerajajateks nii noortele kui ka kõikidele nendele täiskasvanutele, kes ootavad, et keegi neile täisväärtusliku elu kandikul ette kannaks. Selle panuse suurust ei ole võimalik päriselt sõnadesse panna,” sõnas Kodutütarde peavanem Ave Proos.

Esmakordselt Kodutütarde ajaloos antakse vabariiklikul tasandil välja Aasta Pärli auhinnad. Igal ringkonnal oli võimalus tiitlisaajaks esitada oma maakonna kõige tublim noortejuht või tegusam rühm, silmapaistev tegu või suurim toetaja. Kokku antakse välja 15 tiitlit. Auhind on klaasist ja seda ehib tumesinine klaaspärl. Klaasikunstnik Viivi-Ann Keerdo käsitööna loodud klaaspärl sümboliseerib iga pärli erakordsust.

“Kui ma pool aastat tagasi Kodutütarde lipu ning peavanema rolli suure au ja uhkustundega südames vastu võtsin, lubasin ma muuhulgas jätkuvalt väärtustada organisatsiooni panustavaid inimesi,” lisas Proos.

Kodutütred on 19. jaanuaril 1932. aastal loodud tütarlaste vabatahtlik isamaaline Kaitseliidu noorteorganisatsioon, millel on oma põhikiri ja sisekord. Organisatsiooni liikmeteks on 7-18-aastased tütarlapsed. Kodutütarde missioon on vabatahtlikkust väärtustades pakkuda noortele parimaid arengu- ja tegutsemisvõimalusi isamaalise kasvatustöö kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles