Rahvalõõtsa Pluss võitsid Kristi Kool ja Janne Suits (1)

Indrek Sarapuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põlvas toimunud Tallinna TV konkursi «Rahvalõõts Pluss» võitsid Kristi Kool ja Janne Suits.

Nende esinemist tabas küll äpardus ja poole loo pealt tuli välja vahetada lõõts, siiski otsustasid televaatajad anda kõige rohkem hääli just neile. Võiduga kaasnes 1000-eurone preemia, mille rahvamuusikud lubasid paigutada kohe-kohe valmiva CD-plaadi tootmisse.

Teiseks hääletatud Ants Järv ja Toomas Ojasaar pälvisid 600-eurose ning kolmandaks tulnud Sirli Aia ja Tõnis Tartes 400-eurose preemia. Lisaks said võitjad purgi mett.

Eriauhinna said vennad Markus ja Karl Mattias Juhkam, keda kontserdil ka hellitlevalt vendadeks Lõvisüdameteks kutsuti. Osalesid veel duod Esta Ruusmann ja Ülle Kool ning Avo Paap ja Joel Mürk.

Rahvalõõts oli sel hooajal uues kuues: esinesid duod, kus lõõtspilli toetas ka teine pill. Esinejaid hindasid nii telepublik kui ka žürii, mille esimees oli Põlva muusikakooli direktor Ester Liblik, liikmed akordionist Henn Rebane ning rahvamuusik ja koolijuht Margus Põldsepp.

Tallinna TV juhatuse liige Taavi Pukk peab ettevõtmist õnnestunuks ning kiitis väga Põlva-poolset korraldust. «Oleme saanud käima tõeliselt populaarse ürituse ja populariseerinud lõõtsa üle Eesti. Põlva kontserdipublik on tõeliselt kuum ja elab kogu üritusele elavalt kaasa.»

Saadet juhtinud rahvamuusik Juhan Uppin leidis, et plussformaat ehk tuua kõrvale ka teine instrument on ennast igati õigustanud. «Kolme hooaja jooksul hakkasid mängijad korduma ja kui uusi ei suuda pakkuda, võib ka vaataja huvi kaduda,» selgitas ta. «Oleme väga rahul: kõik tuli välja nii, nagu näha tahtsime. Ägedad duod, ägedad koosmängud. Parimad olid kohal.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles