Kaheksa kuuga jäi vahele nelikümmend kehtiva tervisetõendita autojuhti

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruse mõõtmine Tallinna-Tartu maanteel. Pildil abipolitseinik Ain Vainu. 
Kiiruse mõõtmine Tallinna-Tartu maanteel. Pildil abipolitseinik Ain Vainu. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kuigi teavituse abil on suurele osale autojuhtidest selgeks tehtud, et tervisetõendi aegumist tuleb ise jälgida, tabab politsei siiski aegunud tõendiga liiklejaid.

2018. aastal aprillist detsembri lõpuni tuvastas politsei Kagu-Eestis 40 autojuhti, kelle tervisetõend oli aegunud. Lõuna prefektuuri vanemkorrakaitseametnik Vallo Tõnuvere ütles, et täpsetest asjaoludest lähtuvalt sai mõni neist hoiatuse, teised kiirmenetluses rahatrahvi 12–40 eurot. Kellel oli lisaks veel mõni teinegi seaduserikkumine, said raskema karistuse.

Sellest, et paljudel juhtidel on tervisetõendi aegumise tõttu juhiluba kehtetuks muutunud, kirjutati omajagu eelmise aasta alguses. Varem peatus kehtetu juhiloa või tervisetõendi tõttu juhtimisõigus ning selliseid sohvreid käsitleti juhtimisõiguseta juhtidena, mille eest nägi seadus ette karmi karistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles