Politsei palub külmaohus inimestest teada anda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külm aeg muudab elu raskemaks ka asotsiaalse eluviisiga inimestel.
Külm aeg muudab elu raskemaks ka asotsiaalse eluviisiga inimestel. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pakasega seoses kutsub politsei üles märkama inimesi, kes võivad olla külmumisohus. Samuti soovitavad korrakaitsjad autojuhtidel ja reisijatel olla valmis olukorraks, kus tuleb kas õnnetuse või rikke tõttu teele jäänud autos oodata.

«Praeguse pakasega on juhtumid, kus joobes inimene jääb ka bussipeatusse või tänavale magama, otseselt seotud alajahtumise riskiga. Seetõttu palub politsei kõigil olla tähelepanelik inimeste suhtes, kes tervise, alkoholi või muu põhjuse tõttu võivad hädaohtu sattuda,» rääkis Pärnu politseijaoskonna patrullitalituse juht Henry Murumaa.

Samuti soovitab politsei autoga liikumise tõttu kergemalt riietuvatel inimestel valmistuda olukorraks, kus õnnetuse või tehnilise rikke tõttu tuleb pikemalt tee ääres oodata. «Sageli on ka südatalvel liiklusõnnetusse sattunud inimestel jalas kingad ning seljas õhuke jope. Selliste külmakraadidega tasub ka lühikesel sõidul ikkagi soojalt riidesse panna ning olla halvimaks valmis,» ütleb Murumaa.

Teelt välja sõitnud autot märgates tasub võimaluse kontrollida kas autos on inimesed ning igal juhul sellisest juhtumist ka politseile teada anda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles