Päästeamet hajutas süütamiskahtlused

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise nädala esmaspäeval nägid päästjad vaeva Võrumaal Raiste külas süttinud elumaja kustutamisega. Hoone hävis tules. 
Eelmise nädala esmaspäeval nägid päästjad vaeva Võrumaal Raiste külas süttinud elumaja kustutamisega. Hoone hävis tules. Foto: SIim Saavik/lõuna-eesti Postimees

Võru- ja Valgamaal puhkes läinud nädalal kolm tulekahju, mille põhjuseks võis esmapilgul pidada kellegi kurja kätt, kuid tegelikult ei olnud päästeameti hinnangul tegu süütamistega.

Kui päästjad said 14. jaanuari hommikul kella 7.40 ajal teate tulekahjust Võru vallas Raiste külas, oli kahekorruseline elumaja selleks ajaks juba sisuliselt maha põlenud. Kuidas kõrvalises kohas mahajäetud maja ootamatult põlema läks, oli mõistatus, millele sündmuskohal töötanud meeskonnavanem pakkus vastuseks tahtliku süütamise.

«See oli väga esialgne info ja spekulatsioon, millele praeguseks mingeid kinnitusi pole leitud,» ütles Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik nädal pärast juhtunut. «Põhjus on ebaselge ja seda, kas tegemist oli hooletusega lahtise tulega ümberkäimisel või millegi muuga, uurib praegu politsei.»

Pressiesindaja Marek Kiik tõdes, et Raiste elumaja põlengu uurimist raskendab asjaolu, et selle omanikud on Venemaal ja nendega pole veel ühendust saadud.

Vähem kui ööpäev hiljem puhkes tulekahju Võrus Kraavi tänaval, kus kell 3.39 sai häirekeskus teate, et põleb vana palkhoone. Elukõlbmatu hoone põles päästjate saabumisel lausleekides, kuid süütamisega tegu polnud.

Raiste elumaja põlengu uurimist raskendab asjaolu, et selle omanikud on Venemaal.

«Kraavi tänaval oli tulekahju tegelik põhjus rike elektripaigaldises, ilmselt pistikus,» lausus Kiik.

19. jaanuari õhtul sai päästeteenistus väljakutse Valga vallast Tsirgumäe külast, kus kella 19.20 ajal nähti tuleõnnetusele viitavat suurt kuma ja kuuldi praksumist. Päästjate saabudes põles vana taluhoone lausleekides ning esmalt veel püsti olnud seinad varisesid kustutustööde käigus kokku. Elektrit hoones ei olnud.

«Tsirgumäe tulekahju puhul on meie hinnang, et see võis alguse saada kellegi hooletusest lahtise tulega,» vahendas Kiik. «Omanikul pretensioone pole ja edasine uurimine seega pole vajalik. Hoone oleks nagunii lammutamisele läinud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles