Õnnetus tõi esile avalike saaniradade vajaduse

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traditsiooni tuules: pilt on tehtud 2012. aastal, mil Puka lähistel Kibena küla krossirajal peeti mootorkelkude krossivõistlus. Foto on illustratiivne.
Traditsiooni tuules: pilt on tehtud 2012. aastal, mil Puka lähistel Kibena küla krossirajal peeti mootorkelkude krossivõistlus. Foto on illustratiivne. Foto: arhiiv

Otepää vallas Kibena külas hukkus nädalavahetusel mootorsaaniga sõitnud mees. Tragöödia taustal tuli ilmsiks, et talvepealinna mail puuduvad avalikud saanirajad ning olukord pole kiita.

Otepääl asuval Paap Kõlari Safarikeskusel on üle kahekümneaastane kogemus mootorkelkudega sõidus, sõitjate koolitamises, ürituste korraldamises ja mootorkelguspordis.

«Oleme õnnetusjuhtumeid läbi ajaloo analüüsinud. Järeldus on enamasti ikka üks – võimaluse korral tuleb alati kasutada olemasolevaid ja selleks ettevalmistatud radu,» ütles keskuse omanik Paap Kõlar. Ta kinnitas, et tänu korralikule ettevalmistusele nende organiseeritud sõitudel traagilisi õnnetusi juhtunud ei ole, kuigi sõitude raskus tekitab sageli päris adrenaliini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles